Управляващите подслушват ли ни масово? От БСП настояват за отговор

podslushvane

БСП поискаха шефът на Националното бюро за контрол върху специалните разузнавателни средства Бойко Рашков да бъде изслушван пред депутатите в парламента на закрито заседание. Причината – негово изказване от август месец тази година, че журналисти, политици и магистрати са били подслушвани с цел сплашване.

Boiko Rashkov

Тогава Бойко Рашков заяви пред “Нова телевизия” следното: “В момента масово се подслушват политици, журналисти, бизнесмени… Специалните разузнавателни средства (СРС) са полезно средство, когато са в рамките на закона. Когато те са извън закона, вредят“, категоричен бе шефът на службата, която контролира прилагането на СРС.

Днес зам.-председателят на парламентарната Комисия за контрол над службите Славчо Велков от групата на “БСП за България” обяви, че социалистите настояват за изслушване на Рашков:

Ще изпълним стриктно нашите отговорности свързани с опазване на класифицирана информация и няма да дадем повод за спекулации.”

Slavcho Velkov BSP

На закрито заседание на Комисията вчера е бил приет доклад за дейността на службата на Рашков. Комисията единодушно е гласувала, че одобрява дейността на Националното бюро.

Ето как Славчо Велков описва срещата: “В хода на заседанието имаше въпроси към господин Рашков. Един от тях беше за неговото изказване относно подслушването за сплашване. Той отговори общо на въпроса, тъй като нямаше подготовка. Предвид нашите съмнения за дейността на Бюрото, за съхранението на резултатите от прилагането на СРС и за изтичането на информация от него, искаме изслушване на Рашков по чл. 113 от правилника на Народното събрание“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Естествено, те се страхуват от сянката си!!

  2. За какво са тия служби,като те нищо не правят,освен да послушват масово?

  3. Да ме подслушват колкото си искат – нямам какво да крия . Да му мисли , който има !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme