Наложи се президентът Радев да бъде прегледан от медицинска комисия. Ето причината и заключението за неговото здравословно състояние

prezident Radev pocheten stroi

Президентът Румен Радев ще пилотира изтребител “Рафал”. Това ще стане на 6 декември тази година по време на официалното посещение на нашия държавен глава във Франция. То ще се проведе по покана на френския президент Еманюел Макрон.

За да пилотира изтребителя, президентът Радев вече е преминал през специализирана медицинска комисия във Военно-медицинска академия (ВМА). Той е показал идеални физически параметри, които са изненадали дори комисията, пише изданието epicenter.bg

Кръвното налягане на българския президент е с перфектните показатели 120/80, а пулсът му е 47, съобщи източник от ВМА. Там се съхранява здравното му досие.

Пулсът на президента Радев показвал, че той има мощно сърце, което е обичайно при колоездачи и маратонци – те имат нисък пулс и затова понасят големи физически натоварвания, коментират военните медици.

Makron Radev

“Рафал” е многоцелеви изтребител от последното поколение. Той е произведен от френския концерн “Дасо”. Това ще бъде първи полет на Радев на “Рафал”. Той ще пилотира изтребителя, след лична покана от френския президент Макрон.

Това ще е втори полет на Радев на военен самолет, откакто е президент. През лятото той летя на американски изтребител “Ф-15С” по време на съвместно учение между САЩ и България у нас.

Radev v iztrebitel

Румен Радев е първият и единствен засега български пилот, който е успял да направи с МиГ-29 прочутата фигура от висшия пилотаж “кобрата на Пугачов”. Наименованието идва от агресивната изправена поза, която хищната змия заема преди да нападне жертвата си.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Да,ама не може да играе футбол и тенис…. 😉

  2. ПОЗДРАВЛЕНИЯ И ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И УСПЕХИ.ГОСПОД ДА ГО БЛАГОСЛОВИ И ПАЗИ АМИН

    1. Амин! Жив и здрав да се прибере!

  3. Е кобрата я правеше и ген.Михов….иначе се радвам за всичко останало

  4. БРАВО ПРЕЗИДЕНТ ЗА ПРИМЕР! ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ИЗБРАН ОТ НАРОДА И РАБОТИ ЗА НАРОДА!

  5. Достоен, честен, безупречен българин!!! Гордост за всеки един от нас. Народа го обича!!!

  6. ДАНО ВСЕ ТАКА ДА Е ЗДРАВ НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ! ГОСПОД ДА ГО ПАЗИ ! АМИН !

  7. Някои други не се освидетелстват в други болници . Личи им обаче диагнозата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme