Елена Йончева със силни думи за корупцията в България

elena_ioncheva_-23
“Това не е успех за БСП, а за демокрацията в България, защото беше нарушена една демократична процедура. Беше нарушен правилникът на Народното събрание. Той отне думата на лидера на най-голямата опозиционна партия – нещо, което е безпрецедентно за българския парламент. Това означава на практика да няма обществен дебат”.
Elena Ioncheva

Това заяви пред “Нова телевизия” народният представител от “БСП за България” Елена Йончева.

По думите й подаването на оставки у нас не трябва да бъде замитане на следата и даде пример със скандала около Делян Добрев и обвиненията в шуробаджанащина в Хасково.

“Това не е скандал, а престъпление. Ще изчакаме прокуратурата да се самосезира. Ако не, ще внесем сигнал в ДАНС и прокуратурата, за да се разнищи случая, защото става въпрос за голяма корупционна схема”, каза Йончева.

Тя допълни, че БСП има основание да поиска вот на недоверие към правителството по повод корупцията

Елена Йончева е депутат, но и още разследващ журналист. В своя филм “Граница” тя показа пробива на границата ни с Турция през оградата, която беше издигната, за да спира нелегалните имигранти.

За филма тя уточни: “Ние показахме факти, които водят към корупция за сметка на държавната ни сигурност. Има бежански канали, които са покровителствани от високо във властта”, каза Йончева.

“Това, което показваме, не е ново. Ние не злепоставяме България. Даваме сигнал, за да може съответните органи да вземат мерки. Най-голямото злепоставяне за нас е, когато научаваме отвън, какво се случва в страната ни. Това е позор!”, категорична е народният представител.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme