Защо дъщерята на Че Гевара посети нашия парламент и какво каза за капитализма

Dashteriata na Che Gevara

Дъщерята на кубинския революционер Че Гевара – Алейда Гевара, посети Народното събрание.

56-годишната Алейда е в България по покана на Асоциацията за приятелство България-Куба. Тя е лекар по професия и е първото от 4-те деца на Ернесто Че Гевара от втория му брак с кубинката Алейда Марч, която е участвала в партизанското движение в Куба.

“Ще вярвам на баща си и в неговата идея до последния си миг”, споделя Алейда Гевара пред журналисти. Тя разказа любопитна история от социалистическото минало на България. В името на Че Гевара – работниците от бригада в български завод, всеки месец са дарявали част от заплатите си.

“Бригадата почиташе този човек и всеки месец заплатата отиваше за солидарност с Куба”, споделя Алейда. Тя твърди, че това е една от най-големите почести, които баща ѝ получавал.

Запитана за победата на капитализма, Алейда Гевара отговори:

“Капитализмът си е завоювал пространство, но все още не може да разреши проблемите на най-голямата част от човечеството. Следователно трябва да продължим да търсим разрешения – и социализмът, ако е добре устроен, е едно от решенията”, смята дъщерята на известния революционер.

Въпрос – за фланелките с лика на баща й и колко популярни са те, предизвикват усмивката й: “Радват ме фланелките с неговия образ, радва ме, че хората знаят също кой и какъв е този човек!”, споделя Алейда.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Да се обучи от нинова на фашизъм

  2. Да предаде челен опит от борбата с капитализЪма ,от Куба и Венецуела и Северна Корея

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme