Корнелия Нинова: Докладът на Брюксел е тежък шамар за България

Evropeiskata komisia Bruksel

Докладът на Брюксел е тежък шамар за България“, каза в предаването “Тази сутрин” по bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Така тя коментира поредния доклад на Европейската комисия относно “напредъка на България по механизма за сътрудничество и проверка”. От него става ясно, че няма да отпадне наблюдението над България за напредъка в борбата с организираната престъпност и съдебната реформа.

Нинова определи предложението на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, като “абсолютна димка, пиар акция и отчаян ход за пред Брюксел”.

Ninova bTV

При активната външна политика на премиера – прегръдки и целувки, ни дават доклад и то преди нашето председателство, в който се казва,че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от изискванията в сферата на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната система е напълно изпълнено“, коментира лидерът на БСП.

Този ход с приватизацията е бил последен отчаян ход пред Брюксел, за да кажат: Ето, имаме проблеми с корупцията, но той не е при нас, а е бил 20 години назад и ние започваме да го борим“, изтъкна тя.

БСП предлага концесиите да са част от този преглед на прехода – ГЕРБ казват: „Да, добре, концесиите са част от този преход”, а днес внасят Закона за концесиите, чрез който се подготвя концесия на Летище София и на „Български пощи” “, каза още лидерът на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Не, че харесвам Доклада, де, ама че поне някой повдига въпроса, че то ако слушам баце – и газ ни докара и заемите намали и икономоката оправи… Ама дано се събуди някой ден!

    1. “Баце”и в мавзолей да го положат/Бог да Го поживи/,ще продължи да си бръщолеви като Мирча Кришан….

  2. “Евромониторингът остава и през 2018 г. България не се е справила с организираната престъпност Европейската комисия публикува днес най-новия си доклад относно стъпките, предприети от България в изпълнение на ангажиментите си по отношение на съдебната реформа и борбата с корупцията в рамките на механизма за сътрудничество и проверка (МСП), създаден при присъединяването на страната към Европейския съюз през 2007 г.”

  3. ЗА СМЕТКА НА ТОВА ЦЕЛУВКИТЕ НА ПРЕМИЕРА СА МНОГО НЕЖНИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme