Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да разкаже за депутатите и трафика на наркотици

Kornelia Ninova

“Искаме Бойко Борисов да посочи в парламента поименно кой депутат се занимава с наркотрафик и кой е купувал гласове от затворници!”, призова днес Корнелия Нинова.

Boiko Borisov otkriva remontirana zala

Лидерът на БСП заяви на пресконференция:

“На 12-ти ноември премиерът Борисов заяви: “В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик“. Това е ужасяващо. „Хора, които са купували гласове и то от затворници“ – не по-малко ужасяваща констатация”, каза Нинова.

Тя подчерта, че БСП ще внася подписка с искане за изслушване в залата на Народното събрание на премиера Бойко Борисов. Според нея това може да се случи и на закрито заседание.

“Ако откаже да дойде – ще считаме, че той няма такава информация и просто лъже. Ако дойде обаче – истината поименно и да си носи отговорност за думите. Не му завиждам и в двата случая, но едно от двете трябва да направи”, заяви Нинова, цитирана от “Фокус”.

Тя настоя, че БСП иска истината от премиера за наркотрафика и за купуването на гласове.

“Да спрем вече с тази манипулация за купуването на гласове. Да дойде и да каже поименно с факти и доказателства. Особено за “купуването на гласове на затворници”, които нямат право да гласуват”, каза още председателят на социалистите.

rsz_elena_ioncheva

Корнелия Нинова засегна и още една гореща тема – филмът на депутатът от “БСП за България” Елена Йончева. В него се твърди, че нелегални имигранти преминават през оградата по българо-турската граница с протекциите на служители в МВР.

“Става дума не само за национална сигурност. Освен фактите, които видяхте, живите кадри – тук става въпрос за корупция. 200 милиона лева от парите на хората са изсипани в тази ограда. По-важно – има свидетели, чухте свидетел. Служител, който говори за организирани канали за трафик”, коментира Нинова.

Тя поясни, че от БСП ще потърси чрез българското и международното право защитата на служителя от “Гранична полиция” от филма на Йончева.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. Щом ги знае да ги каже

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme