Мирослав Найденов: Десислава Танева (ГЕРБ) е дала на определени хора 30 млн. лева за тикви

miroslav_naidenov
На 17. 02. 2015 г. излиза наредба за спонсориране на тикви. Сеят се 133 000 т тикви, за които се дава 30 млн. лева субсидия. За това алармира в предаването „Просто Диков” бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

Със заповед на министъра на земеделието, тогава Десислава Танева, се дава помощ в размер на 232 лева на декар за тикви. Аз също съм бил министър и не си спомням такова подпомагане в такъв размер за определена култура. Още повече пък за тикви. Че сме произвели 133 000 тона добре, но пък сме засели с тикви 12 000 хектара. Което умножено по 232 лева на декар прави приблизително 30 милиона субсидии за тикви. Това е колосална сума“, анализира казуса Найденов.

Тиквите се сеят през пролетта. От края на февруари до края на май се правят заявленията за тях. Определени избрани хора за разбрали тази информация, посочва Найденов.

Тиквите нито ги преработваме, нито ги експортираме, нито ги използваме за храна на животните. По-добре тези пари да бяха дадени за домати, тъй като с тях има производство. През 2016 г. субсидията е намалена наполовина, а през 2017 г. е отпаднала и парите са дадени за нещо друго, допълва Мирослав Найденов.

  1. А , на теб даде ли ?…..ти не трябва да говориш, трябва да си в затвора……но уви……

  2. Те тиквите са на почит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme