Президентът Румен Радев със силно изявление за атаките срещу него и за корупцията в България

prezident Radev

“За съжаление след 28 години имам усещането, че повечето от българите таят надеждата за нова промяна, която да премахне недъзите на прехода: грабителство, корупция, бедност, престъпност, липса на законност, липса на усещане за справедливост. Точно тези неща прокудиха близо 2 милиона наши сънародници”.

Това заяви президентът Румен Радев в интервю за БНТ.

rsz_prezident_radev_bnt

Президентът каза, че войната срещу президентската институция често мобилизира институциите.

“Виждате, че цяла парламентарна комисия бе употребена за очерняне на моето име, но авторите на тази кампания явно подценяват българските граждани”, заяви държавният глава.

Радев е на мнение, че много българи застават зад кредото, с което е влязъл в политиката преди година и отстоява и до днес – “суверенитет, сигурност, законност, справедливост, антикорупция”.

“Президентът има силно ограничени правомощия, но той може да отстоява винаги истината, а тя е силно оръжие, дори когато я показват медиите чак след криминалните хроники, дори когато не излъчват посланията на четиримата президенти онзи ден”, заяви Румен Радев. За него е разбираемо, тъй като “все още има политици, за които националното помирение означава край на техния политически бизнес с омразата и такива новини не е редно да изплуват на подходящи места”.

“Никой не може по-добре от нас да посочи нашите собствени проблеми и никой не може по-добре от нас да ги реши”, категоричен е българският президент.

Konsultativen savet pri prezidenta 9 oktomvri Radev Cvetanov Goranov Ninova

Той определи като успешен последния Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС), който свика.

Припомняме, Съветът по темата за корупцията у нас се наложи да се събира два пъти. Първият път той беше провален от редица политици – премиерът Борисов влезе при президента с час и половина по-късно. Цветан Цветанов, Красимир Каракачанов, Мустафа Карадайъ и Веселин Марешки напуснаха Съвета по-рано, защото имали по-важни служебни ангажименти. От БСП обвиниха управляващите в саботаж.

Тогава държавният глава свика втори КСНС по същата тема, две седмици по-късно.

Пред БНТ Румен Радев каза, че основният успех на двата Съвета е фактът, че “хората, от които зависи успехът от борбата с корупцията, са излезли от анонимност и вече не се крият зад колективната отговорност на Народното събрание”.

“Тези хора излязоха от анонимност”, категоричен е Радев. Той открои, че сега вече ще стане ясно – каквато е и неговата теза, че борбата с корупцията не може да се води с имуществени декларации.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
    1. Май сте пропуснали някои часове от това “училище” или пък сте имали нещастието да имате лоши съученици и учители, щом давате този коментар. Според мен. Нищо лично.

  1. Силно ляво крило е тоя…. Особено на пози и ако пък е до сериозната си жена – още по-силно….. Фатмак скапан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme