Съборихме социализма и съсипахме живота си

сдс

Вече 27 години българското общество не може да намери отговор на въпроса сега ли живеем по-добре или по времето на социализма. Както и при почти всички значими теми, хората са разделени и водят ожесточени спорове, привеждайки като доказателства различни аргументи. Читателка на „Ретро“ написа писмо, в което споделя своето мнение по въпроса.
Социализмът си отиде. Случи се благодарение на всички нас и на тези безумци, които скачаха по площадите, и на тези, които не се опитаха да спрат безумието. Имам чувството, че всички бяха като мишки, хванати в капан, и не знаеха какво да правят, просто чакаха.Едни чакаха заплатите да станат американски, хилядарки в зелено и мацки в лимузини, други просто си седяха и умуваха. Никой не можеше да си представи докъде могат да стигнат наглостта и алчността на демократите, а и доста от хората разчитаха на вездесъщите висши номенклатурчици.
При това, без да проумеят, че те са в дъното на всичко, което ставаше.
И вместо да се преборим с номенклатурата, съборихме социализма и унищожихме живота си.
Лошото е, че и сега продължаваме само да умуваме.

Емилия СТОЯНОВА

Източник: bg-new

Подобни публикации


loading...
  1. И не само нашия, на поколения напред! Върнахме България в 30 -те и 40-те години на миналия век, поставихме България пред угрозата да бъде окупирана от който поиска, направихме България един разграден двор, в който вилнее див, неконтролируем и необуздан капитализъм, направихме България антисоциална и мразеща народа си държава! И всичко това- съзнателно, дремейки в летаргичен сън! Всеки народ си заслужава съдбата!

  2. Тези изкипрените на снимката, скачаха и пееха като за последно! Чакай, то май наистина беше за последно!? От тогавашното им пеене вече не остана и спомен! Едни си смениха попрището, други зажаднели за сцена и внимание са принудени да изричат най-долнопробни лъжи, трети изнемогват, а някой са забравени за винаги от всички! Те скачаха, пяха, бесняха за тази демокрация, с тайната надежда, че ще станат световно известни, но уви, вече са напълно забравени! ТЕ ИЗИГРАХА ПОСЛЕДНАТА СИ РОЛЯ! ФИЛМЪТ СВЪРШИ, ЗАПОЧНА ЦИРКА!

  3. A можеше над постигнатото да се градят демократичните надстройки, но ВНЕДРИХА КРИМИНАЛНИТЕ и ни обезвериха тотално! 🙁

  4. И как да не мечтаеш за оня звяр Ленин?

  5. Защото решиха че демокрацията е анархия и всичко българско е създадено за тях.Чакам да се задават с краденото!

  6. Тия наивници,между които има и много халтураджии и бездарници шаиката СДС ги използваше за реклама

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme