Лили Павлова към 85 годишна жена: Стига с тия пенсии. Хванете се на работа и ще имате много повече от 200 лева

лили павлова

Вълна от недоволство се разрази в социалните мрежи по повод случка от обиколките из страната на Лиляна Павлова.

Причината за гневни постове на потребители във Фейсбук е, че Лиляна Павлова направи остра забележка към 85-годишна възрастна жена, която опита да я попита няма ли да се вдигнат пенсиите, защото с нейната минимална от 200 лева и е трудно да си купи дори лекарствата.

Ядосана, че някой проси от парите, дето правителството с толкова труд изкарва, Лилето не се усети и каза гневно: “Не ви ли писна да просите? Стига с тия пенсии. Хванете се на работа и ще имате много повече от 200 лева”

Старицата се стресна и не каза нищо повече, но по-късно пред репортер на изданието bnews.bg, разплакано e обяснила, че тя е работила много всъщност. Имала общо 47 години трудов стаж.

„Работих 10 години след пенсия. Не съм мързелувала. И нямам и ден като чиновничка или в администрацията. Всичко в заводите и на машините. Но на тия години къде повече да работя…“

Причината за ниската пенсия, въпреки високия стаж, е че част от документите са се изгубили в епичния 28 годишен преход, когато предимно се крадеше, а не се мислеше за народа. Така женицата не получава дори заслуженото, защото някой министър като Лилето не си е свършил работата да опази документацията.

Думата „Оставка“ всъщност е твърде слаба за тази ситуация. Вероятно се необходими по-крайни мерки…

Ето какво пишат граждани в своите профили:

Златели Пламенова:

Лиле, Лиле, срама нямаш ли, Лиле!?

Ти, нагла, безочлива, дебелокожа и безпардонна, министърко, колко дни работни имаш, извън държавните институции, колко постигна извън партията ти майка ГЕРБ. Колко? Ти ли си тази, която следва да дава наклон на 85-годишна жена, 47-години полагала робски, усилен, тежък и физически непосилен труд.

Ти ли, едра българко, която размяташ по жълтите павета чантички за по 5 000 евро на Chanel, Prada и Dolce Gabbana? Ти ли, която изкарва висшето си образование в университета на тати – бившият ректор на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър“ проф. д-р Павел Павлов? Ти ли, чийто ключ към всички врати е фамилията на бащиния ти род?

Знаеш ли на старата женица колко и е до твойто европредседателство, когато хляб няма, за дърва и дума да не става, а на вратата чука зима сурова? Даваш ли си сметка, че не всички се топлим в студените дни в скута на премиера, че не всички ходим на “бизнес” вечери, които бюджета ни покрива и че не всички сме имали привилегията цял живот да топлим със задниците си министерките кресла?

Знаеш ли, че Световната банка нарежда българските пенсионери сред най-бедните и маргинализирани групи от населението – наред с многодетните семейства и жителите на селските райони и ромските гета. Именно пенсионерите съставляват основната група на бедстващите хора в България, които според изчисленията на Евростат възлизат на близо 45 на сто от населението, по този показател България очаквано заема незавидното първо място в Европейския съюз?

Иначе преди избори сте много силни, ларш сте – развързвате без притеснения държавната кесия за социални харчове. Но днес, когато привидно ви остават още 4-ри години мадант, сме заставени да мълчим.

bnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
 1. Наглостта няма граница, лакомията на властта също.

 2. БОЖЕ ,БОЖЕ , ПРОСТОТИЯ ЧАК ДО ТЛЪСТАТА И ШИЯ , ЗАДНИК ЕДЪР И ШКЕМБЕ КАТО ТЛЪСТИЧКО ПРАСЕ !!

 3. Да изпрати майка си на работа ако е на тези години да работи,а не чуждите!

 4. Ама парите ги прибираш нали не казваш стига ми толкова свиня мръсна

 5. мръсна дебела свиня,къде по света има възрастни хора по на 85год. които могат да работят на 8часа.То хората биха работили и да не просят милостиня,но староста си е старост.Дебел дебил,охранила се с нашите пари и сега издевателства над пенсионерите.За такива думи в нормалните държави си политически труп,но не и тук в тази мафиотска партийна структура !!!

 6. че на тия години хората вече едва си стоят на краката. тая чува ли се какви ги говори?

 7. Тая да си ходи,оставка,ще и дава 85годишна жена обяснение,че е работила и след пенсия,тегли и една майна на такава глупачка и хич не я мисли,срамота ,заприличала на чувал вече,не и е мястото там оставка!!!

 8. Анонимен

  Не съм от ГЕРБ, ама всичко написано ми се струва “съшито с бели конци” . Цялата история с репликата на Лиляна Павлова ми се струва, че трябва да се отнесе към “фалшиви новини”. Не е възможно да е чак толкова глупава, че да не си дава сметка какво, пред кого и защо го казва …

 9. То яло,яло, та ще се пръсне. Сит на гладния не вярва.

 10. Видимо добре и действа държавната ясла .Какво я интересуват отрудените пенсионери? ТОВА Е НАГЛОСТ НА САМОЗАБРАВИЛ СЕ ИНДИВИД

 11. ve4e naistina prekali lileto. nqma li koi da q maxne ot parlamenta. tova trqvba da si mnogo prost q yj e s viswe obrazovanie. edin ymen 4ovek nikoga ne bi kazal takova newto.pozor.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme