Харалан Александров: Време е и милионерите да започнат да треперят

evro-milion-pari

Ние по необходимост се отваряме. От друга страна копнеем да се затворим, да изпъдим чужденците, да се съсредоточим върху семейството и да продължим да се промотираме взаимно по линия на връзки и роднинство.

rsz_1harlan_aleksandrov

Това е изключително притеснително от политическа гледна точка, защото този тип нагласи са покана към популистки лидери и партии да започнат да злоупотребяват със страховете и негативни нагласи. Нищо добро не чака малцинствата, бежанците и милионерите. Време е и милионерите да започнат да треперят. Въпрос на време е някой да ги посочи като изкупителна жертва за тази картина. За което, разбира се, богатите българи са си виновни сами поради безобразния начин, по който се държат“.

Това заяви пред БНТ социалният антрополог Харалан Александров. Той коментира изследване на социологическата агенция “Тренд” за ценностите в българското общество.

Данните на агенцията сочат, че сред основните си ценности българинът поставя на първо място семейството, след това – мирът и сигурността. По отношение на бежанците, огромна част от анкетираните са категорични, че не трябва те да идват у нас. Сънародниците ни считат също, че милионерите са натрупали богатството си незаконно. 69% от анкетираните пък са подчертали, че успехът в България зависи от това кого познаваш, тоест от роднинските връзки.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Факт е,че сме последни в Европа,а виновни няма

  2. Време е! Все някой и някога трябва да спре този грабеж на народа и държавата!

  3. Червените червенотиквеничковчета ще го намразят!

    1. я,още един активен любител на суджука…..суровият от Симитли,дето все кУмунистите,Путин,китайците са му виновни…че са го заснели .Папараци ниедни…

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme