Росен Плевнелиев: Не одобрявам действията на летците и подкрепата на Румен Радев за тях

Plevneliev

“Категорично не одобрявам действията на летците. Това за мен оставя горчивото впечатление и неразбиране как функционира Конституцията. Не съм съгласен и с действията на държавния глава, който се опита да защити тези действия. А те са поне с нагласата да бъдат противоконституционни”.

Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев в интервю за bTV. Той коментира случая от миналата седмица, когато военни пилоти от базата “Граф Игнатиево” отказаха да летят на изтребители МИГ-29. Те се аргументираха, „че се чувстват психологически непригодни за полети”. Реалната причина за отказа им обаче е лошото техническо състояние на самолетите,  твърдят експерти.

iztrebitel

Плевнелиев не отрече, че във военната ни авиация има проблеми, но подчерта, че военните трябва да спазват своята клетва и дълг.

На въпрос – дали чувства вина за състоянието на авиацията ни в момента, той заяви, че “всеки един политик трябва да чувства вина за състоянието на авиацията”.

Плевнелиев обвини настоящия държавен глава Румен Радев и за проваления Консултативен съвет за национална сигурност.

“Това е първият провален Консултативен съвет за националната сигурност в историята на президентството и основната вина за това носи президента”, каза Плевнелиев.

Според него държавният глава по-скоро играл ролята на еднопартиен, отколкото на надпартиен президент и резултатът бил печален.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
 1. Кой та пита тебе бе,плужек смотан

 2. Явно Корнелия Нинова уцели десетката в събота на конгреса! Всичкото куцо, хромаво и сакато, наскача, платено и безплатно, да брани властта на шайката… Белким се пооблажат и те…

 3. Много ми беше важно да знам това

 4. МАМКА ТИ БЕЗМОЗЪЧЕН ИЗРОД , ОЩЕ ЛИ ПЛЕЩЕШ С УСМЪРДЯНАТА СИ УСТА !!

 5. Кой си ти и кой те пита

 6. Удариха ги право в десетката и сега се превиват като пребита змия!Браво на Нинова!

 7. Публикувайки това червените червенотиквеничковчета си начесват крастата, да четат простотиите на привържениците си!

 8. Аман от този! Стига!

 9. Най продажния президент на България!

 10. Кой та пита вече…

 11. Този пък за какъв се мисли?!

 12. Никой не иска мнението на този,но той се пъне да го натрапва.Поради пълния му провал като “президент” назначен с пляскане по кухалницата мнението му няма никаква стойност.

 13. мнения приемам,но не и от путю

 14. Няма ли да го н…бе някой,че да миряса това недоразумение????

 15. Една испанска проститутка го духала на един и от време на време го вадила и викала ОЛЕ .Ти малоумник като го извадиш не ръси мозък,а си поеми по-дълбоко въздух защото може да се задавиш с този говеждия дето си го налапал.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme