Започна се! Шуробаджанащина стана причина за оставката на министър от третото правителството на Бойко Борисов

rsz_treto_pravitelstvo_boiko_borisov

Министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка, съобщи правителствената информационна служба. Тя е приета от министър-председателя Бойко Борисов.

Това е първата оставка на министър от третия кабинет „Борисов“.

Nikolai Petrov ostavka ministar zdraveopazvane

Петров напусна поста, след като снощи bTV излъчи репортаж за журналистическо разследване. В него се твърди, че когато е бил директор на Военно-медицинска академия (ВМА), Николай Петров е сключил договори за обществени поръчки за 1 600 000 лева с фирми на свой близък. Това е Явор Цонев, който съжителства с дъщеря му Руслана Петрова и двамата имат дете. Данните на bTV се базират на одитен доклад.

rsz_ruslana_petrova

През лятото на 2014 година – дъщерята на Николай Петров, Руслана оглави дирекция „Връзки с обществеността“ на министерството на здравеопазването. Тя беше назначена от тогавашния служебен министър Мирослав Ненков. Запознати видяха в това жест към бившия му началник от ВМА – Николай Петров. Когато той стана министър, Ненков пък беше назначен за заместник-министър на здравеопазването.

Шеметната кариера на дъщерята на Николай Петров продължи. Само на 23 години тя стана шеф на кабинета на Петър Москов, който наследи Мирослав Ненков на поста здравен министър. Към този момент Руслана е едва бакалавър по журналистика от СУ „Св. Климент Охридски“. Шефовете на кабинети обаче задължително трябва да имат защитена магистърска степен, което не й попречи за бързата кариера.

Николай Петров е подал оставката си лично на премиера Бойко Борисов, на четири очи. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов пред журналисти след заседанието на Министерския съвет днес.

Николай Петров оглавяваше ВМА от лятото на 2014 година, докато през май тази година пое поста министър на здравеопазването в третото правителство на Бойко Борисов.

През 2013-а година Петров беше министър в първия служебен кабинет, назначен от бившия президент Росен Плевнелиев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

  1. Е, гушнали паричките и подал оставка

  2. Корабът потъва,плъховете бягат

  3. Поне постъпва почтено,а не като Делянчо!

  4. Боклук до боклука майнольо

  5. Никога не е късно да станеш за резил.

  6. ХАЙДЕ ОСТАВКА,ЕДИН ПО ЕДИН И ВСИЧКИТЕ НА БОКЛУКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme