Представители на БСП от цялата страна обсъждат важни решения, опити за атаки срещу лидера Нинова

rsz_kongres_49_bsp_27_oktomvri

49-ият конгрес на БСП започна работа. Откри го лидерът на партията Корнелия Нинова.

Делегатите се събраха в зала номер 1 на Националния дворец на културата (НДК) в София.

Още в началото Ваня Добрева – делегат от София, предложи и да се включи още една точка – за промяна в устава и отпадане на прякото избиране на лидера. Точно така беше избрана Корнелия Нинова.

Kongres BSP

„Конгресът извърши политическа грешка“, коментира Добрева. Тя визирайки предишното заседание на най-висшия партиен форум, който даде власт на членовете на БСП да избират лидера, а не конгресът, както досега.

Добрева иска връщане на стария начин. „Концентрира се цялата власт в ръцете на лидера“, по думите ѝ.

Предложението на Добрева е опит да бъде бламирана лидера на БСП, коментират наблюдатели. Причината – лидерът на партията се ползва с широка подкрепа сред членовете на партията. Противниците на Нинова се надяват, че ако уставът бъде променен и лидерът бъде избиран от конгреса на партията, то тогава ще успеят да я свалят от поста.

Валери Иванчев веднага възрази на Ваня Добрева. Той каза, че прекият избор на лидер на партията е най-демократичното решение. Предложението на Ваня Добрева не събра нужното мнозинство. Само 149 я подкрепиха.

Георги Гергов и Чавдар Георгиев също поискаха промени в устава на партията. И Георгиев смята, че конгресът като най-висш форум трябвало да избира своя председател. Олигархът Гергов пък поиска направо промени в самата БСП, пише news.bg.

Ninova BSP

Политически анализатори смятат, че реалната цел на конгреса е да бъде затвърдена позицията на Корнелия Нинова като лидер на БСП. Тя се оспорва открито от компрометирани представители на партията, зад които стои Георги Гергов. Той се опитва да превземе БСП и да я „хвърли в обятията“ на ГЕРБ и на олигархията, категорични са представители на ръководството на партията.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!   

  1. Другарите за след конгреса дали са предвидили катастрофа. С камион е по сигурно.

  2. Успех и само напред

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme