Германска компания започна производство в България, наема работници и служители

fabrika osvetitelni tela lampi nemska

Една от най-големите компании за осветителни системи в света – германската “Osram”, започна производство в България. Във фабриката край Пловдив ще се правят електронни компоненти с различни приложения, включително такива за “умни” сгради и градове.

В предприятието вече работят 500 души, а общият им брой трябва да достигне 900 до средата на следващата година.

Заводът се намира в “Тракия икономическа зона” и е с обща площ 16 хил. кв. м, което включва производствена част и складове. Строителството започна в началото на миналата година и е изпълнено от “Кордеел-България” . Инвестицията е за близо 50 милиона лева, което включва закупуване на земята, изграждането на сградата и оборудването на предприятието.

Плановете на компанията са в предприятието да работят 900 души, като около 500 вече са назначени. Останалите се очаква да започнат работа през близките месеци.

shef na nemska firma za osvetitelni tela

“Фактът, че успяхме да наемем 500 души за срока, който си бяхме определили, показва, че сме привлекателен работодател”. Това заяви Стефан Капман – главен технически директор на Osram Licht, цитиран от capital.bg

Той твърди, че заплащането в завода е над средното за Пловдив. На част от линиите в предприятието в момента се работи на две смени, а на другите – на три.

Фабриката е част от бизнес звеното “Дигитални системи”, което разработва и произвежда компоненти за няколко групи клиенти – в сферата на електротехниката, дизайнери на осветление и строителни предприемачи. В българската фабрика ще се произвеждат светодиодни матрици и модули, електронни баласти, LED драйвери, сензори и системи за контрол на светлината.

“Благодарение на централното местоположение на Пловдив имаме достъп до основните европейски транспортни коридори, което за нас е голямо предимство”, коментира Стефан Капман.

capital.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Защо ли червените дават гласност на това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme