Президентът Радев със силно изявление в подкрепа на хората, които защитават националната ни сигурност

rsz_radev_na_fona_na_shipka

Президентът Румен Радев подкрепи военните пилоти от авиобаза “Граф Игнатиево”, които отказаха да изпълняват полети. Държавният глава публикува в социалната мрежа “Facebook”, в което написа, че недоволството в армията е обяснимо. Той определи като “неадекватни” реакциите на някои политици по въпроса. Ето и текстът на изявлението на президента:

iztrebitel

“Напрежението в сектор „Сигурност“ е тревожно. Кадровата криза в Българската армия се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните пилоти прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има социални, технически и психологически причини. Политическите реакции на проблема са неадекватни. Достойни българи са обвинявани в алчност, бунт и престъпно поведение. Много от тях рискуват живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Да искат от тези доблестни мъже поведение на камикадзе, могат да си позволят само политици с безукорен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява честта на хората с пагони!

Призовавам за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. Политическият патос не може да замести управленските решения”, пише върховният главнокомандващ на Въоръжените сили.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme