На наши военни пилоти им омръзна от “игрите” на политиците и отказват да летят

iztrebitel

На фона на политическите “игри” около закупуването на нови изтребители за бойната ни авиация, в армията се случи нещо неочаквано. Военните пилоти от авиобаза “Граф Игнатиево” са отказали да летят тази сутрин.

Всички пилоти са обявили, че се чувстват несигурни да летят на изтребителите “МиГ-29”. Така са пропаднали тренировъчните полети, които са били планирани. 

Представители на Министерството на отбраната, цитирани от epicenter.bg, са потвърдили, че полети са били спрени в знак на несъгласие със състоянието на военновъздушните ни сили. Изданието отбелязва, че това се случва за първи път в армията ни!

Все пак, бойното дежурство по защита на въздушното пространство на България продължава да се носи.

Заместник-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов посочи, че “проявената неувереност е свързана с недостатъчна натренираност поради налетени недостатъчно часове”.

Някои медии, сред които специализираното списание aeropress-bg.com, съобщават за стачка. Военните обаче нямат право на подобни протести. Поради това “летателният състав масово е докладвал, че се чувства психологически непригоден за полети”, пише изданието.

prezident Radev pilotira iztrebitel

Припомняме, че управляващите от ГЕРБ и “Обединените патриоти” не подкрепят президента Румен Радев, който настоява за закупуването на нови изтребители за нашата бойна авиация. Те дори го обвиниха индиректно в корупция.

Всичко това – при положение, че предишният парламент, който също беше доминиран от ГЕРБ, през юни 2016-а година подкрепи предложение на тогавашното правителство на Бойко Борисов. То настояваше депутатите да одобрят план – за модернизирането на нашата армия с нови бойни самолети и патрулни кораби.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme