“Пожизнен” директор злоупотребил с над 1 000 000 лева от нашите пари, твърди депутат

rsz_nikolaj_conkov_deputat_bsp

Злоупотреби за над милион лева е извършил шефът на Югоизточно държавно предприятие – Сливен  инж. Пейчо Върбанов, твърди депутатът Николай Цонков от парламентарната група “БСП за България”.

shef gorsko stopanstvo Sliven

71-годишният директор е обвинен от опозицията в подчиняване на дружеството за лични цели. Днес в парламента социалистите поискаха неговата незабавна оставка. Според БСП Върбанов има множество провинения, изразени предимно във финансови злоупотреби.

Народният представител Цонков е разказaл пред offnews.bg – как в офис на стопанството в Садово е направен ремонт за 100 хиляди лева, което на пръв поглед не е смущаващо. Само няколко месеца по-късно обаче офисът се мести от Садово в Сунгурларе и там също е направен ремонт за над 100 хиляди лева. След това шефът на горското решил да обедини офисите в Сунгурларе и Карнобат и отново преместил офиса, твърди депутатът. В Карнобат също бил извършен ремонт за над 100 хиляди лева от парите на данъкоплатци.

От БСП искат Върбанов да напусне Югоизточно държавно предприятие – Сливен и поради факта, че се е превърнал в “пожизнен” директор. Той е на поста вече над 16 години.

Директорът е познат и от скандала със скъпите автомобили, с които се „бяха обзавели” няколко горски стопанства у нас. Преди повече от година те се сдобиха с джипове за по над 200 000 лева. Беше обявено, че предназначението им било уж за организиране на “скъп ловен туризъм”. Сред горските предприятия, които купуват скъпи автомобили, е и това на Върбанов.

boiko-borisov-dzgip

Джиповете бяха зачислени към НСО, а по-късно телевизионни камери уловиха Бойко Борисов да кара един от тях. Тогава премиерът обяви, че колите ще бъдат върнати.

Депутатът Цонков не знае – дали има развитие по казуса със скъпите джипове, но даде друг любопитен пример от Сливен. Инж. Върбанов купил автомобил и го дарил на шефа на областна дирекция на МВР, а по думите на депутата дори се плащало и горивото.

Цонков разказа също така, че за 2015-а и 2016 година Югоизточно държавно предприятие – Сливен имало “представителни разходи” от по 350 хиляди лева на година. Точно толкова струвало и горивото на служебните коли за една година според отчетите. На другите предприятия представителните разходи били с 10 пъти по-ниски.

“Къде са парите?”, пита Цонков, цитиран от offnews.bg.

Той риторично зададе и въпроса защо на предприятието са му над 100 хиляди лева за външни юридически услуги, след като има над 30 юристи, назначени там.

Народният представител днес попита земеделския министър Румен Порожанов -дали е запознат с тези данни, но той запази мълчание по темата. Коментира единствено, че проверки в горското стопанство се правят редовно и че до момента фрапиращи нарушения не са откривани.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Че то тоз си е шушумига на бсп, щом е от 15г на поста, от времето на НДСВ. Орешарски и станишев що не са го изгонили. Всички в бсп сте путки заспали

  2. Фрапиращи нарушения не са открити… Кой е критерият едно нарушение да е фрапиращо или не? Закона не преследва ли изобщо нарушенията, независимо колко са ‘фрапиращи’ или не!!!

    1. ВСИЧКО С ВРЕМЕТО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ!

  3. Ами сега не само оставката му,ами да върне и парите,както ги е взел,те само оставки искат,без да върнат попиляните пари!!!

  4. НАЙ ПОСЛЕ МЕЧКАТА ЗАИГРА И В СЛИВЕНСКО!МНОГО НЕЩА ЩЕ СЕ ОТКРИЯТ ЗА ДЕЯНИЯТА НА ВЕЧНИЯТ ВЪРБАНОВ!И ДАЙ БОЖЕ И ВЪВ ГОРСКИТЕ СТОПАНСТВА КОИТО ТОЙ УПРАВЛЯВА!

  5. РОСА ИВАНОВА ВЕЛЕВА

    НАЙ ДОБРИЯТ ЧОВЕК Е ПЕЙО ВЪРБАНОВ МНОГО ЧЕСТЕН НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С НЕГО РАБОТИЛА СЪМ ЗА НЕГО ВИНАГИ МИ Е ВЛИЗАЛ В ПОЛОЖЕНИЕ АЗ СЪМ РОСА ИВАНОВА ОТ ЯМБОЛ МОЙТЕ УВАЖЕНИЯ ДАМИ И ГОСПОДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С НЕГО

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme