Президентът Радев с много силен коментар за политическата ситуация в страната

prezident Radev

Напрежението трудно може да се скрие, дори когато се забранява да се произнася името на президента. Виждате, че срещу президентството беше хвърлена цяла парламентарна комисия. Правят се безскрупулни внушения за лобизъм и корупция. Никой не смее да излезе открито и да предяви обвинения, защото знае, че те ще бъдат развенчани“. Това заяви държавният глава Румен Радев в специално интервю за БНТ.

rsz_prezident_radev_bnt

Аз оценявам посредническото усилие на премиера, но е очевидно, че той много трудно може да надвика собствените си съпартийци“, каза държавният глава.

Той коментира и скандалите около роднинските назначения в управляващата партия ГЕРБ.

Общините в България се управляват от родове. Това е недопустимо! След като този модел е порочен, ние трябва да се борим, за да го променим, независимо от партията, която управлява. Аз поради това и свиках този Консултативен съвет за национална сигурност“, поясни президентът

Относно бойкота на Съвета от страна на водещи политици, сред които от ГЕРБ и “Обединените патриоти”, Румен Радев заяви: “Самият факт, че политици напуснаха преждевременно участието си на заседание във форум, на който трябва да участват, е показателен. Абстрахирам се от мотивите, защото законът трябва да се спазва. След като темата за борбата с корупция е приоритет на нашето общество, тя трябва да е приоритет на нашето управление“, коментира президентът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...
  1. Швейк, президент на фирма в бг, вместо да е отгоре, да представя фирмата, се заканва на подчинени от други институции, нещо явно правилата не са правила, а на всяка манджа мерудия,

  2. Не зная, колко е силен, но ще ядете дървото, ако е искрен и идеите му се осъществят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme