Световен икономически форум: Пътищата в България са по-лоши от тези в Танзания, Алжир и Мали

rsz_razbit_pat_balgaria

Хвалбите на управляващите от ГЕРБ, че подобряват пътищата в България, харчейки милиарди, явно не водят до много значими резултати, пише segabg.com

Това става видно от поредната класация в ежегодния доклад на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата. В проучването за 2017 година страната ни е поставена на 93-то място по качество на пътищата сред 137 изследвани държави.

Непосредствено преди нас са страни като Танзания, Алжир, Черна Гора, Мали, Армения. С еднаква оценка като България са Виетнам и Уганда, а непосредствено след нас – с незначителна разлика, се нареждат Лаос, Уругвай, Аржентина, Етиопия.

Първо място в класацията за най-качествени пътища заемат Обединените арабски емирства. В челото са още Сингапур, Швейцария, Холандия, Португалия. САЩ завършват първата десятка, а Германия е едва 15-а.

Показателно е, че позицията на страната ни е в дъното на тази класация за поредна година, макар да има минимален напредък. През 2015 година например Световният икономически форум ни постави на 99-о място, но от 140 страни. Малка утеха сега е, че изпреварваме Сърбия (на 100-тна позиция), Босна и Херцеговина (109-а) или Румъния (120-а). Далеч пред нас са Гърция, която е класирана на 44-то място и Турция – 30-а. Македония не е включена в изследването.

Отчайващото състояние на пътищата у нас беше критикувано през миналата година и от Европейската Комисия. Тогава България влезе в Топ 5 на страните в Европейския съюз с най-лоши пътища.

segabg.com

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...
  1. 1978г, ретро снимка

    1. Мини по пътя Ст.Загора-Колена-Шаново-Зимница-Николаево-Димовци-Гурково……да видиш що е ретро снимка…..

    2. Охооо то вече е 3 трета категория, там общините се оправят, пътя се води общински не държавен

  2. Алоъууу….нали имаме магистрали бе…

  3. Мини по пътя Ст.Загора-Колена-Шаново-Зимница-Николаево-Димовци-Гурково……да видиш що е ретро снимка…..

  4. Гордостта на Бойко, Лилянка и сие !

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme