В Русия от LADA направиха спортен автомобил “Крим” (снимки)

ruska sportna kola Krim

В Русия създадоха нов спортен автомобил, който носи дръзкото име “Крим”. Той прилича на “Porsche Boxster” и “Lotus”.

Медиите оцениха новата кола на около 650 000 рубли (10 500 долара). За тези пари може да си купите само части за спортните западни коли, коментират експерти.

ruska sportna kola 3

Те отбелязват, че дизайнът на руския автомобил е смел. Той е къс и лъскав оранжево-черен кабриолет, със спортни – дизайнерски характеристики и двигател, разположен в задната част.

Дръзкият външен вид прави този нов прототип всичко друго, но не и подобен на модела “LADA Калина”, който осигурява 70% от компонентите на новия спортен автомобил.

Произведеният в Русия кабриолет се предлага в три различни ценови диапазона: VIP, среден и бюджетен.

ruska sportna kola 1

VIP моделът е по-тежък и има по-мощен двигател. Това обаче не трябва да се приема буквално. Руските експерти съобщават, че 1,6 литровият двигател на новия автомобил генерира едва 106 конски сили. Малкото тегло на автомобила (под 900 килогрма) обаче компенсира липсата на мощност. Руският спортен автомобил вдига 100 километра в час за 8,5 секунди.

Серийното му производство ще започне след 2 години. Той е създаден от студенти от Московския технически университет “Бауман” и докторът на техническите науки Дмитрий Онищенко.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Що е туй лада, трактор ли е

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme