Депутатите от ГЕРБ се противопоставиха на Бойко Борисов или заедно разиграха “театър”?

Dobrev v parlamenta

Парламентът отхвърли днес оставката на народния представител от ГЕРБ Делян Добрев.

Dobrev

В неделя (1 октомври) самият Добрев заяви в ефира на bTV, че се оттегля от политиката. Той обявил оставката си от всички постове на среща с премиера и лидер на партията Бойко Борисов. Причината – замесването на името на Добрев в скандала с роднински назначения в Община Хасково, станал известен като “Кумгейт”.

Изведнъж обаче видни представители на ГЕРБ обявиха, че управляващата партия не може без Делян Добрев. Те разиграха пред медиите и в залата на парламента “сърцераздерателен театър”, в който умоляваха Добрев да не се оттегля от Народното събрание.

Така оставката му беше отхвърлена с 97 гласа „за“, 99 – „против“ и 19 „въздържал се“. ГЕРБ гласуваха против оставката, БСП и ДПС бяха „за“, от „Воля“ и „Обединени патриоти“ се въздържаха.

На пръв поглед излиза, че парламентарната група на ГЕРБ – начело с Цветан Цветанов, се противопоставя на лидера на партията Бойко Борисов, който явно е поискал оставката на Добрев. Това обаче не е точно така, защото пред общественото мнение беше разигран един водевил, коментират политически анализатори.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. 4 дена се пише и режисира СЦЕНАРИЯ.Театър “МАИТАП И ПАРИ”.

  2. че на кого не беше ясно, че е сценарий… познат номер 🙂

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme