Президентът Радев обяви важно свое решение, даде съвет на посланика на САЩ у нас

rsz_radev_na_fona_na_shipka

Президентът Румен Радев блокира избора на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд (ВАС). Той е кандидат на управляващите от ГЕРБ, но и на кръга около почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, коментират запознати.

Държавният глава обяви, че новият Висш съдебен съвет, “който е носител на нова легитимност”, трябва да реши за избора на председателя на ВАС.

“Очаквам неговото предложение, съобразено с всички законови процедури и моралните очаквания на обществото”, подчерта президентът.

Erik Rubin poslanik USA

Румен Радев коментира и изявление на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. През миналата седмица той заяви пред bTV, че българските власти трябва да внимават при избора на нови изтребители за нашата бойна авиация.

“Не приемам посланици да се бъркат в работата на българските институции. Ако някой са свикнали да го правят, ще трябва да се отучат”, отсече нашият държавен глава.

prezident Radev

Той прие подадената ръка от премиера Бойко Борисов, но отново отправи остри критики към неговите съпартийци от ГЕРБ.

“Аз оценявам усилията на премиера Борисов да поддържа диалог в момент, в който неговата партия води институционална и медийна война срещу президентството”, каза президентът Радев.

“Както виждате – премиерът пред камерите подава ръка към мен, има и моята, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават. Трябва да е ясно едно – не може да има разбирателство в името на комфорта на управляващите, които и да са те”, продължи държавният глава.

Президентът беше категоричен, че оставките на депутати, кметове и общински съветници са авариен изход, който доскоро е успявал да потушава проблемите, но този изход вече не работи.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
 1. Свое решение, продиктувано от бсп, швейк радев кукла на конци

  1. поредната анонимна тролеща гейберастия,почитателка на суджука,суровият от Симитли.Абе много дирници станахте на суджука,ще уморите чиляка

  2. Ха ха, идиоте ти серат бкп герб бсп атака ндсв дпс дост, глупако, към ничия група не съм, правя си кое кеф

  3. Да сереш на герб да пикаш на бсп, туй не ми пука😊😊😊

 2. Взема се на много значим!

 3. Евала Президенте!

 4. смел президент. а не като плевела путю

 5. Браво, само така г-н президент!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme