Десислава Радева за живота си като съпруга на президента и за атаките срещу тях (снимки)

Desislava Radeva

“Да си съпруга на Румен Радев е много лесно и много приятно, но да си съпруга на президента е адски отговорно и това го осъзнавам с пълна сила. Уча се в крачка”. Това сподели в откровено интервю за “Дарик” радио съпругата на президента Румен Радев – Десислава.

Тя говори за взаимоотношенията си с държавния глава и за критиките, отправяни към тях двамата.

Според мен атаките са към нас двамата като цяло. Като че ли подсъзнателно усещат, че спойката между нас е много силна. В последните месеци аз имах чувството, че съм най-голямото зло в тази държава и че съм най-голямата пречка тази държава да тръгне да се развива! Бях разпъвана на кръст! Бях оплювана!“, каза още Радева.

Ето част от интервюто на Теодора Симова със съпругата на президента:

Теодора Симова: Не е тайна, че на няколко пъти Ваши постове във Facebook предизвикаха остра реакция от постоянното присъствие зад клавиатурите. Какво променихте в начина си на общуване в социалната мрежа или може би президентът Ви е посъветвал да внимавате?

prezidentat Radev sapruga Desislava Radeva

Десислава Радева: Не съм променила и президентът не ми забранява. Просто нямам време за Facebook. Ако ме питате – дали бих перифразирала някои предишни  постове, които наостриха обществото или поне част от обществото – в сегашната си позиция бих ги казала по друг начин, но пак бих ги казала. Аз съм открит човек. За мен социалната мрежа е място, където можеш да кажеш какво мислиш без маска и без грим.

Теодора Симова: Кое хейтърско определение най-много харесвате?

Десислава Радева: “Генерал Деси”.

Теодора Симова: Защо?

Десислава Радева: Не знам, симпатично ми е някак си.

Теодора Симова: “Генерал” с колко звезди е Десислава Радева?

Десислава Радева: Ами след като Румен е дву-звезден, аз би трябвало да съм поне три-звезден.

Теодора Симова: Генерал-лейтенант?

Десислава Радева: Генерал-лейтенант, да.

Теодора Симова: Вие с Бойко Борисов ще се изравните по чин.

Десислава Радева: Да, ще си мерим пагоните явно.

Теодора Симова: Година сте под светлините на прожекторите. Разбрахте ли каква дължина на полата предизвиква най-малък публичен хейт?

Radeva v Bruksel

Десислава Радева: Няма такава. Независимо каква е дължината, ако тя е ок, има сандали. Ако е ок, затворени обувки или чорапогащници. Ако има и чорапогащници, има едни пенсове, които им липсва сутиен. Все ще се намери нещо.

Теодора Симова: Дори сега за посещението в САЩ, някаква история се е оформила.

Десислава Радева: Да, онзи ден приятелка ми каза. То е смешно, “че когато с президента сме отишли да направим снимката с Доналд и Мелания Тръмп, аз съм била по сандали и жена от американския протокол казала, че това било недопустимо и ми дали на заем обувки”. Не е така, ама пак трябва да доказвам, че нямам сестра.

Теодора Симова: Всички анализатори, които се канят в телевизиите, когато има Ваша изява, за да бъде обсъден външният Ви вид… Казват, че това е навярно, защото сте първата първа дама, която иска да е първа дама, макар че не признава, че е първа дама.

Десислава Радева: Първо, България според мен отвикна да има съпруга до президента през последните пет години. Дори имаше и едно такова мнение, че едва ли не – в днешния модерен свят, нито един президент не ходи със съпругата си. Ами, напротив. Сега – при последната визита в САЩ, всички президенти бяха с половинките си. Така че според мен една съпруга на президента просто довършва човека, мъжа.

rsz_prezident_radev_desislava_radeva

Теодора Симова: В случая Румен Радев.

Десислава Радева: В случая Румен Радев.

Теодора Симова: Отбелязахте ли годишнината от сватбата?

Десислава Радева: Да. Как ли ще питате?

Теодора Симова: Понеже ме подканяте да Ви питам, кажете?

Десислава Радева: В тесен семеен кръг – в ресторант, тоест аз и той на романтична вечеря. Доколко може да бъде романтична, на съседната маса седяха хората от НСО.

Теодора Симова: Имаше ли изненада, каквато направихте например за рождения му ден?

Десислава Радева: Имаше, но няма да я кажа.

Теодора Симова: Какво е семейството за Вас – съюз между мъж и жена или брак между съпрузи?

Десислава Радева: Според мен семейството е въпрос на личен избор и лично разбиране. Аз за себе си знам какво е семейството. Избрала съм този начин и така си живея.

Източник: dariknews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme