Ето ги: Роднина, съученик, роднина, съученик – схемата Добрев в Хасково

660_c340d0a2df4dde7ca5e11be2155e223f

Депутатът от БСП Елена Йончева обяви, че  приятелско-роднинският кръг на шефа на парламентарната комисия по енергетика и областен координатор на ГЕРБ Делян Добрев е подчинил община Хасково.

Кои обаче са хората, за които иде реч?

phped7won_800x-

Партията на Бойко Борисов се добра с триста зора до кметското място в южния град чак през 2015 г. Преди това ГЕРБ само ближеше рани от изборни загуби от считания за местен феодал Георги Иванов. На последните местни избори обаче най-голямата партия у нас мобилизира целия си апарат, за да го бутне от власт. Успя на втори тур.

Делян Добрев не крие, че новият кмет Добри Беливанов е негова кандидатура. Днес даже самокритично заяви: “Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов”.

Това, което не споменава, е че градоначалникът е много близък приятел от детинство на неговия баща и въпреки напредналата си възраст (Беливанов е на 70 години) е човек етичен, спокоен и удобен.

С идването му в кметството там на практика се случва пълна промяна. Изведнъж много масово в ромската махала, която този път ударно е гласувала за ГЕРБ, се отпушва програмата за безплатното саниране, а в общината се появява дълъг списък “нови лица”.

При зам.-кметовете липсва особена фантазия.

Едната заместничка на Беливанов е Милена Трендафилова, която е съученичка и бивш съдружник на Делян Добрев. Другият “зам” е Евгени Консулов, който освен съученик и бивш съдружник е и кумец на висшия гербер. Партията се е погрижила и за неговата майка  – Лилия Консулова е общински съветник от ГЕРБ в общинския съвет.

Случват се и други любопитки. Кумата на Делян Добрев Биляна Димитрова става секретар на община Хасково, а съпругът ѝ Георги Димитров е назначен за председател на общинската избирателна комисия.

За председател на общинския съвет е избрана Таня Захариева, която през 2014 г. бе избрана с преференция за депутат от ГЕРБ, а след като се отказа бе компенсирана с шефското място в “Булгартрансгаз” – държавно дружество, на което Добрев бе принципал като министър в първото правителство на Бойко Борисов.

В общината обаче има и още по-любопитна роднинска връзка. Първата братовчедка на Добрев Росица Гаргова става директор на финансовата дирекция на община Хасково, а съпругът ѝ Даниел Гаргов е произведен в председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент. Очевиден конфликт на интереси.

Гаргов е акционер в повече от 40 фирми с много сериозен бизнес –  „Еко Традекс Груп“ АД, веригата чейндж бюра “Форуком”, пътностроителната “Европът 2005” ООД и много други. “Еко Традекс Груп” има договор с община Хасково за рекултивация на местното сметище на стойност от 3,336 милиона лева, а освен това самостоятелно или в консорциум е получила договори за саниране по “безплатната” програма. “Европът 2005” пък изгражда и ремонтира общински пътища в хасковско.

офнюз

Подобни публикации


loading...
  1. Фамилиите на рум овчаров и ив костов бяха по обширни на брой

  2. Момченцето е доста объркано!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme