Какво делят? Избухна скандал в още една регионална организация на ГЕРБ

rsz_gerb_-_botevgrad

“ГЕРБ в Ботевград се разцепи, а местното партийно ръководство се коалира с бившия кмет на града Георги Цветанов Георгиев”. Това пише в писмо до премиера Бойко Борисов – Цветан Цолов, който беше председател на групата съветници от ГЕРБ в Общински съвет Ботевград.

Местната структура на партията се опита да извършат политическа репресия над половината си общински съветници. Причината за този нелеп и нерегламентиран опит за изключване е поведението на местния лидер Мартин Тинчев. Той – видимо зад гърба на националното ръководство на партията, влезе в явна коалиция с бившия кмет на града Георги Георгиев. Изхвърленият от ГЕРБ бивш градоначалник, станал печално известен в цяла България с корумпираното и деспотично управление на общината в продължение на 12 години, е “яхнал” местната партийна организация. Георгиев явно търси политически реванш за загубените кметски избори преди две години“, е посочено в писмото на общинския съветник от ГЕРБ.

В дни, в които доверието към ГЕРБ е силно наранено заради скандалите в партията в Добрич и Хасково, се допуска – опитът за разцепление в Ботевград да налее повече вода в мелницата на раздора“, пише още Цветан Цолов.

От своя страна ръководството на ГЕРБ – Ботевград обяви, че сваля доверието си и изключва от своята група в общинския съвет същия Цветан Цолов, Филип Филипов и Еленко Иванов.

“Мотивите за това са системните действия на въпросните общински съветници, компрометиращи политиката и репутацията на ГЕРБ”, се казва в съобщението.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. По наследсто структури бкп, а сега дпс, бсп, герб, ежби и кавги, делене и, плюене как ги е учила бкп

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme