Президентът Радев проведе среща, която е важна за много българи

rsz_prezident_radev_kmetove

“Каквито и институции и закони да се създават на високите нива на държавата, не трябва да забравяме, че кметовете и управлението на малките населени места са онези, които пряко работят с хората. Най-показателен критерий за състоянието и просперитета на страната са именно малките населени места, върху които рефлектират всички проблеми и успехи”.

Това заяви президентът Румен Радев, който се срещна с представители на Националното сдружение на кметствата в Република България, както и на Сдружението на кметовете и кметски наместници на малките населени места.

Кметовете на малките населени места призоваха за по-голяма финансова независимост и за по-справедливо разпределение на средствата по места. Те настояват за подобряване на сигурността и подкрепа в борбата с битовата престъпност в българските села. Искат и по-добър достъп до здравеопазване за жителите на малките населени места.

“Възможността всяко населено място да решава – как да изразходва средствата за развитието си, е изключително важна. Тази самостоятелност ще направи хората по-активни и ангажирани с важните каузи, които са свързани със средата в която живеят”, заяви президентът.

Представителите на малките населени места благодариха за заявеното желание за по-тясно сътрудничество от страна на държавния глава. Те подчертаха, че този потенциал не е бил пълноценно използван през последните години.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme