Как депутат от ГЕРБ “превзе” един български град

Haskovo obshtinata

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разкри нови любопитни и доста странни моменти по скандала в община Хасково. Народният представител Елена Йончева от “БСП за България” обяви по-рано, че Делян Добрев “коли и беси” в южния град. Тя описа редица назначения на ключови постове в община Хасково, които са направени под диктовката на депутата от ГЕРБ.

Dobrev Yoncheva

Преди ден ГЕРБ се отрекоха от кмета на града Добри Беливанов, който се оказа, че бил лична номинация именно на Добрев.

“БСП превзе Хасково. Кмета го вербуваха още преди една година”, изненадващо обяви пред “Нова телевизия” депутатът от ГЕРБ. Той беше министър на икономиката и енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов.

Добрев обаче не обясни защо, ако Беливанов е пристанал на Столетницата още преди година, управляващата партия е чакала до вчерашния ден, за да свали доверието си от него.

Пред  “Нова телевизия” депутатът от ГЕРБ потвърди, че е поискал назначението на зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов, с които бил в приятелски отношения. Хасково бил малък град, в който хората се познавали. Добрев обаче отрече да има общ бизнес с тях.

Dobrev

Тези хора според него били изключителни професионалисти с безспорни качества. Добрев ги описа като “истински дрийм тийм”. Той сподели, че те пожертвали 3-4 пъти по-високи заплати и отишли да работят в общината. Тази „саможертва” била направена, за да може ГЕРБ да изпълни предизборните си обещания и да започнат инвестиции.

“Заплатата на Консулов беше 4000 лева, а дойде за зам.-кмет за 1200 лева”, каза политикът от управляващата партия.

Добрев заяви, че единствената му роднина на работа в общината е първата му братовчедка Росица Гаргова. Очевидно има предвид кръвен роднина, защото в общината са още съпругът на Росица Гаргова – Даниел Гаргов, а вече споменатият Евгени Консулов пък се оказва, че му е кум.

Ето какво показва разследване и на Offnews за “дрийм тийма” на Добрев:

Зам.-кметът Милена Трендафилова е съученичка и бивш съдружник на Делян Добрев.

Другият “заместник-кмет” е Евгени Консулов, който освен съученик и бивш съдружник (очевидно не е настоящ, както твърди и Добрев), е и кум на високопоставения представител на ГЕРБ. Майката на Евгени Консулов – Лилия Консулова, е общински съветник от ГЕРБ в Хасково.

Кумата на Делян Добрев Биляна Димитрова става секретар на община Хасково, а съпругът ѝ Георги Димитров е назначен за председател на общинската избирателна комисия.

За председател на общинския съвет е избрана Таня Захариева, която през 2014 година беше избрана с преференция за депутат от ГЕРБ. След като се отказа от парламента, тя беше компенсирана с шефското място в “Булгартрансгаз” – държавно дружество, на което Добрев бе принципал, когато беше министър в първото правителство на Бойко Борисов.

Първата братовчедка на Добрев – Росица Гаргова, става директор на финансовата дирекция на община Хасково, а съпругът ѝ Даниел Гаргов е произведен в председател на комисията по бюджет и финанси в местния парламент. Той е акционер в повече от 40 фирми с много сериозен бизнес – “Еко Традекс Груп” АД, веригата от бюра за обмяна на валута “Форуком”, пътностроителната “Европът 2005” ООД и много други.

“Еко Традекс Груп” има договор с община Хасково за рекултивация на местното сметище на стойност от 3,336 милиона лева. Освен това – самостоятелно или в консорциум, е получила договори за саниране по “безплатната” програма. “Европът 2005” пък изгражда и ремонтира общински пътища в района на Хасково.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme