Корнелия Нинова направи важен политически коментар

Ninova

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира днешната среща между коалиционните партньори – ГЕРБ и „Обединени патриоти“, която се състоя по настояване на вицепремиера Валери Симеонов. По думите й това, което се случва в управляващата коалиция, е сериозно.

Borisov Simeonov

„Когато предупреждавахме, че това ще е безпринципно управление, не ни повярвахте. Сега тази теза се потвърди отвътре. Изговори я Валери Симеонов. Те не са се събрали за правене на политика, а за власт и постове.

Сега ще се укротят, като им дадат още някой пост“, обобщи лидерът на социалистите. Тя коментира и опитите на ГЕРБ да разбият единството на БСП с предложения за коалиции и постове.

„Съюз между големите партии от левицата и десницата е пагубен. Първо – за държавата и националния интерес, след това за самите партии. За това още веднъж потвърждаваме позицията на БСП – против каквито и да било коалиции и съглашателства сме, както и срещу задкулисия помежду ни. Макар че имаме и вътре в партията хора, които смятат, че такъв съюз е добър“, подчерта Корнелия Нинова.

Ninova

Днешното й изявление е една от първите обществени изяви на лидера на БСП след катастрофата, която претърпя в центъра на София на 12 септември. Тогава служебният й автомобил беше блъснат отзад от друга кола, докато е спрял не червен светофар. Лидерът на БСП получи мозъчно сътресение, поради което лекарите й предписаха домашно лечение. Тя обаче наруши болничните още на втория ден и присъства в парламентарната зала, когато депутатите обсъждаха ветото на президента Радев върху изменения на Закона за околната среда.

Днес Нинова участва в заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Тя все още носи яката, която й поставиха лекари заради камшичния удар при катастрофата. По време на целия си престой у дома, тя не е спирала да работи, разкриха нейни сътрудници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme