Коалиционното правителство на Бойко Борисов се тресе, Валери Симеонов отправи обвинения към ГЕРБ

Valeri Simeonov

“Напоследък нямаме диалог с Бойко Борисов и коалиционните партньори. От два месеца не сме правили коалиционен съвет. Управлението е общо и отговорността е обща”.

Думите са на вицепремиерът Валери Симеонов от “Обединени патриоти”. Той представи своето оплакване в предаването “Лице в лице” по bTV. Симеонов каза, че имат “търкания” с ГЕРБ. Един от основните проблеми бил безпринципните партийни назначения.

“Поставят се по партийни съображения шефове. Ще Ви дам пример. Сложиха шефа на ВиК Сандански във ВиК Добрич. Там има воден цикъл и пари, които трябва да бъдат “усвоени”. Някои от министрите са подложени под натиск”, каза Симеонов.

Nankov regionalen ministar

Той коментира и напрежението, което възникна между него и регионалния министър Николай Нанков. Преди дни Симеонов написа в социалната мрежа Facebook, че директорът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева е уволнена.

Gecheva DNSKНанков, който като министър на регионалното развитие и благоустройството е принципал на ДНСК, обаче обяви, че Гечева не е уволнена.

Министърът от ГЕРБ каза, че Валери Симеонов няма възможност да уволнява кадри на агенцията, което не било и допустимо.

Пред bTV Симеонов заяви: „Имах информация, че шефката на ДНСК Милка Гечева ще бъде уволнена. Още от юли месец поставих въпроса за нейното освобождаване и изложих мотивите си. Има много хора, които са засегнати от дейността на ДНСК. Към настоящия момент тази информация не е потвърдена, но го приемете като информация в аванс”.

“Гечева перверзно изопачи закона”, продължи вицепремиерът.

“Смятам, че трябва да бъде освободена, тъй като поискахме становище по тези популярни обекти в Слънчев бряг. Подадохме сигнал за тези заведения, които заемат повече от декар площ, а са окачествени като преместваеми обекти. Как се вдига декар и половина?”, попита риторично Симеонов. Той обясни, че Гечева не реагирала адекватно на неговия сигнал.

Валери Симеонов се оплака и от “диспропорция в назначенията” – не отговаряли на пропорцията на ГЕРБ и Обединените патриоти в парламента.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme