Президентът Радев произнесе значима реч пред лидери от цялата планета

prezident Radev OON

Ефективен граничен контрол и механизми за връщане на нелегалните мигранти. Това бяха основните акценти в първата реч на президента Румен Радев пред Общото събрание на ООН.

Държавният глава ръководи българската делегация на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк. На нея присъстват лидери на страни от цялата планета.

„За да се справи с коренните причини за продължителните военни конфликти, ООН се нуждае от всеобхватен подход. Той трябва да обединява усилията на превантивната дипломация, посредничеството и изграждането на мира. Само така можем да възстановим управлението и да стабилизираме политическите, икономическите и социални условия в засегнатите от кризи държави“, заяви президентът Радев в обръщението си.

Той подчерта, че нестихващите конфликти в много региони на света продължават да подкопават международния мир и сигурност, както и човешките права.

rsz_imigranti_nelegalni_bezhanci

„Проявите на насилие опустошават местните икономики, предизвикват мащабни движения на бежанци и мигранти. Те водят до разпространението на болести, глад и огромно човешко страдание“, заяви държавният глава.

Президентът Радев беше категоричен, че държавите имат права и отговорности да охраняват своите граници като основен елемент от своята национална сигурност.

„Силният граничен контрол е от изключително значение, особено за предотвратяване на нелегалната миграция и за изкореняване на трафика на хора“, добави държавният глава.

Той открои конфликтите в Украйна, Близкия Изток, Северна Африка и Афганистан, като основни заплахи пред международния мир и сигурност.

Радев каза, че разоръжаването, блокирането на разпространението на оръжия за масово унищожение и контролът над въоръженията са сред основните стълбове на международната сигурност.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

  1. ГОЛЯМА СИЛНА И ТОЧНА РЕЧ НА ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ

  2. Абе, хора вярвате ли, че на някой изобщо му пука какво е казал Радев в ООН. Някъде между изказванията на Габон и Тринидад и Тобаго. И изобщо за какво е това харчене на милиарди долари за бла-бла. ООН не решава нищо!

  3. Все пак като присъстват лидерите от цял свят – има някакво значение ООН. И второ – президентът произнесе речта си на английски, което говори много за него. А не „парле ву франсе“, „конгречулейшънс“ и други простотии – сещате се кого цитирам, нали?

  4. БОЙКО, и да сме сред ТРИНИДАТ и ТОБАГО има специални хора в залата,които добре записвт кой какво е казал!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme