БСП с коментар за отмяната на ветото на президента върху закон, който е в интерес на олигархията

prezident Radev

“Приетите промени в Закона за опазване на околната среда са опасен прецедент за държавата”. Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България” Жельо Бойчев пред „Радио Фокус”.

С гласовете на управляващото мнозинство вчера парламентът отхвърли ветото на президента Радев върху измененията на закона. Те бяха прокарани от правителството на Бойко Борисов. С тях се отменя правото да бъдат обжалвани и на втора съдебна инстанция административни актове във връзка с околната среда и биологичното разнообразие. По този начин се облекчават наши олигарси, които иска да строят в защитени територии, коментират природозащитници.

rsz_gelio_boichev

“Много нелепо е ако кажем, че в момента наличието на втора инстанция пречи за реализиране на някои от големите проекти до момента в страната. Това е прекалено невярно. Съвсем други са проблемите – в начина на подготовка на проектите, в забавянето на много от процедурите, в тяхното качество и планирането на всички дейности от страна на държавата…

Основният принцип, който трябва да пазим, е гарантиране на правовата държава. Тя може да бъде съхранена и развивана само ако се гарантира правото и достъпа до правосъдие на всеки един български гражданин”, категоричен е Жельо Бойчев.

Той потвърди, че БСП ще обжалва скандалните промени в закона пред Конституционния съд.

Подобни публикации


loading...
  1. Това показва, колко маловажна и безсмислена е президентската институция.

  2. О.кои си ти.я.се.пгледни че.и.от.теб.фаида.няма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme