Приближен на Борисов псува по време на интервю

Bozidar Dimitrov

Божидар Димитров, който минава за един от приближените на премиера Бойко Борисов, има планове за преместването на цяла църква в Националния исторически музей.

Директорът на института, за чийто пост в момента тече конкурс (самият Димитров е един от кандидатите), съобщава за намерението си пред агенция „Фокус“. Той щял да премести параклиса “Св. Петър и Павел”, който се намира край село Беренде. В храма има ценни стенописи от XIII век, но мястото е трудно достъпно за реставрацията, която е необходима. Поради това Димитров решил да “транспортира” в София целия храм.

paraklis

Пред изданието “Дневник” Димитров заявява, че преместването на църквата няма да доведе до допълнително увреждане и стенописите ще се запазят много добре.

Айде, опитвам се, ваш’та мама соросоидска, да ви хвана логиката как ще доведе до унищожение на паметници“. Това е бил конкретният отговор на въпрос на репортер на “Дневник” – дали преместването на тази църква няма да доведе до допълнително ѝ увреждане.

Димитров нападна и критиците си – професорът по културология от СУ Ивайло Дичев и авторът в сайта “Площад Славейков” Манол Глишев.

“Вижте, тези хора си измислиха наука, за да станат професори. Да си спомняте да е имало наука културология? Всички марксисти и ленинисти от Философския факултет – хранениците на стария режим, станаха културолози, политолози, социолози”, каза Божидар Димитров, който също е професор.

 

Подобни публикации


loading...
  1. Пие, като Руснак. Затова ги и обича!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme