Под контрола на ГЕРБ: Пак ще ни тровят с опасен сладолед?

sladoled dete

“Тези 12,5 тона сладолед – за производството, за който е използван яйчен прах с фипронил, може и да бъдат пуснати в продажба, ако се докаже, че количеството фипронил в него е под 0,005“. Това заяви вчера пред „Нова телевизия“ д-р Камен Николов, директор на Областната дирекция от Българската агенция по безопасност на храните – София-град. „Производителят на сладоледа трябва за собствена сметка да направи анализ на този готов продукт и ако резултатът е под тази граница, ние ще освободим стоката за свободна реализация“, бодро рапортува Николов.

iaichen prah

Това означава, че фирмата, която е пуснала на пазара „сладоледа с отровния препарат“, сама ще си намери – кой да анализира продукта и ще му плати за проверката. Вярвате ли, че въпросната лаборатория ще отчете данни, които са в ущърб на своя клиент?!

porozhanovВъпросната „схема“ се лансира от Българската агенция по безопасност на храните, която е под „шапката“ на Земеделското министерство. То се оглавява от скандалния министър Румен Порожанов, който придоби тази слава като изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. Явно толкова добре се е справил, че ГЕРБ го повишиха в министър в третото правителство на Бойко Борисов. В случая обаче става дума не за предполагаеми финансови злоупотреби, а за здравето на хората и най-вече на децата!

shema fipronil otrova

Интересно е – управляващите ще дадат ли на своите деца и внуци да хапнат от сладоледа с токсичния препарат фипронил?! Те крият името на фирмата, която го е произвела, но много добре знаят – коя е тя. Освен това първата пратка от 500 килограма яйчен прах, който е отровен с фипронил, е внесена в България през март, а те я „откриха“ чак през август. Това, разбира се, стана под външен натиск, когато от Европейския съюз официално ги предупредиха за опасния продукт. Малко по-късно „откриха“ още 500 килограма от него. А сега се готвят да „пуснат отново в магазините“ сладолед, в който „е вложен“ от опасния препарат!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme