Бивши министри на Бойко Борисов отиват на съд заради сделката за ЕВН

traikov-diankov

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу Трайчо Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

Traikov Diankov Prokopiev

В началото на тази година бизнесменът Прокопиев стана обвиняем по делото за продажба на акциите на държавата в “ЕВН Електроразпределение България” АД. Той е привлечен като обвиняем по досъдебното производство на СГП, по което е обвиняем и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. По същото производство беше предявено обвинение на бившия вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков.

Иво Прокопиев е обвинен в това, че умишлено е улеснил Дянков да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията.

Прокопиев е с мярка за неотклонение “Подписка“. Разследването по делото продължава.

Трайчо Трайков беше обвинен че не е положил достатъчно грижи за повереното му имущество и се е съгласил за продажбата на миноритарния дял на държавата в дружеството. През 2011 година държавата е взела решение да продаде 51 000 акции в ЕВН. Една акция е струвала 1412 евро, а всъщност акциите са били продадени на двойно по-ниска цена – за по 1600 лева.

 

loading...
  1. За да ги изчистят ги подвеждат под отговорност и после са като сълза

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme