Президентът Радев с важен коментар за правата на работниците

prezident Radev
“С президента на Френската република Еманюел Макрон е обединихме около позицията, че само единен Европейски съюз може да отговори на очакванията на гражданите и на съвременните предизвикателства”. Това написа президентът Румен Радев на официалната си страница в социалната мрежа Facebook.
Makron Radev
Ето коментара на държавния ни глава:

“България е готова да предприеме нови стъпки за задълбочаване на своята европейска интеграция и очаква да бъде приета в Шенгенското пространство. Имаме готовност за влизане в „предверието“ на Еврозоната, както и за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Президентът Макрон потвърди подкрепата на Франция за присъединяването на нашата страна към Шенген, както и за това да бъдем част от дискусиите, посветени на реформирането на Шенген и за бъдещето на Европейския съюз.

По време на нашата среща подчертахме също и усилията на България и Франция за справяне с миграционните потоци към Европа, защото сигурността на европейските граждани започва от сигурността на българските граници. Обща беше оценката, че ЕС се нуждае от нов импулс в процеса на европейска интеграция.

В рамките на Българското председателство на ЕС предстои да бъдат определени и критериите за участие на държавите-членки в бъдещите проекти в рамките на Европейския фонд за отбрана. Те ще бъдат решаващи за това малки и средни предприятия и научно-изследователските институти от по-малки държави като България също да бъдат част от общите проекти.rsz_shivachki_rabotnici

Икономическото и социалното сближаване между европейските държави е пътят за постигане на дългосрочно стабилно решение на т.нар. “социален дъмпинг”.

Необходим е всеобхватен подход по тази тема. Тя не се изчерпва с въпроса за командироване на работници в други държави от Европейския съюз. Тази тема засяга корпоративния и данъчен дъмпинг, както и много по-ниското заплащане на работници от новите страни-членки, сред които е и България. Това са хора, които работят в същите европейски компании, банкови институции и търговски вериги. Нашите работници и служители полагат труд със същото качество и количество като колегите си от Западна Европа, но са заплатени много по-лошо.

България е против измамите със социални осигуровки и заобикалянето на правилата. Нуждаем се от засилено сътрудничество и контрол от страна на социалните служби за запазване на правата на работниците, подобряване на условията на труд и повишаване стандарта на живот”, коментира президентът Радев.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme