Германски институт: България е обречена на бедност, ако не са ромите

cigani

България трябва да използва труда на ромите. В противен случай е обречена на бедност и икономически проблеми“. Това твърдят от Берлинския институт за населението и развитието, цитирани от влиятелната медия “Дойче веле” (“Deutsche Welle”).

Бедността остава голям проблем за България. Тя обаче не засяга еднакво всички етноси. При ромите, които съставляват между 5 и 10 процента от населението на България, съществува най-голям риск от бедност“, отбелязват германските социолози.

Една пета – от навлизащите в трудоспособна възраст младежи в България, са роми. Използването на тези перспективни трудови ресурси в една силно застаряла страна би могло да запълни нарастващия дефицит от кадри за българската икономика. Но това не се случва, защото става дума за „спящ“ трудов потенциал“, твърдят “специалистите” от Берлинския институт за населението и развитието.

Две трети от ромите на възраст между 16 и 24 години се числят към категорията “младежи, които не правят нищо”. Те нито учат, нито работят, нито стажуват”, коментиран германските “специалисти” в своя анализ.

“Deutsche Welle”

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. България е обречена на бедност единствено заради циганите, които източват социалната система, заради продажните, корумпирани политици и алчните и безскрупулни “работодатели”!

  2. ами да ги вземат при тях, та да забогатеят

  3. Маймун да работи,как да стане.

  4. щом са толкова работни вземете ги в Германия

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme