Предприемат крути мерки срещу безработните, които получават помощи

rsz_hora_bezrabotni_pomoshti

Министерство на труда и социалната политика предприема мерки срещу хората, които са регистрирани в бюрата по труда, но отказват работа. Щом лицето няма здравословни и други проблеми и откаже работа, няма да получава помощи. Това обявиха от Социалното министерство.

“Ако безработният не приеме работа по националните схеми, ще се прилагат рестриктивни мерки”, обобщи заместник-социалният министър Росица Димитрова.

От тази есен безработните, които са на социални помощи, ще могат да бъдат наемани и от граждани, които се нуждаят от помощ в дома си.  Ако например откажат – да нарежат и наредят дървата на възрастен човек, ще загубят правото на социални помощи.

Подобни публикации


loading...
 1. То пък много трудно да накажеш човек изпаднал до там че да разчита на помощи. Трудното и необходимо е да създадеш работни места с достояна работна запблата. Сега ще ги накарате да работят за мизерни заплати- това ли е целта?

  1. Работа има стига да ти се работи,но за да избираш трябва да имаш и необходимите умения и навици, кой работодател ще рискува да повери оборудване и техника за хиляди левове на човек който ги няма, а такива са болшинството,работата на шопа може да копам ама може и да не копам.

  2. А оня хотелиер дето е поверил оборудването и авторитета си на циганките? как ще коментираш ?

 2. това важи ли за циганите , или само за българите . Май циганите неса регистрирани като безработни , а само като социално слаби . Тояа ще е удар по българите

  1. За да взимат социални помощи, трябва да са регистрирани като безработни! И отработват по 14 дни в чистотата за 47лв. ако нямат деца и 80лв. ако имат деца! Вие ще започнете ли в чистотата ако сте безработна и взимате помощи?

  2. на борсата съм , с 38 години стаж и взимам по 7 лева на ден . Кой циганин би се съгласил с 7 лева на ден дори и да не работи .

 3. ;Крайно време беше……вашият девиз нали е ….който не работи , не трябва да яде………

 4. Спокойно! Работа има за циганите. Метачите вече са повече от безработните!

  1. В яслата, в която ходеше дъщеря ми, пътечка с дължина 2-3 метра я метяха 10 циганки…

  2. Така е! Подпират метлите от 8 до 14 зер преджасват от работа. Ама има ли друг начин да им раздавт пари за нищо?

 5. Това трябваше да се почне отдавна- отдавнаааа

 6. А какви мерки ще предприеме срещу работодатели , които съкращават дългогодишни работници в Общинска фирма пред пенсия , за да назначат на тяхно място приятелки на приятели?

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme