Предприемат крути мерки срещу безработните, които получават помощи

rsz_hora_bezrabotni_pomoshti

Министерство на труда и социалната политика предприема мерки срещу хората, които са регистрирани в бюрата по труда, но отказват работа. Щом лицето няма здравословни и други проблеми и откаже работа, няма да получава помощи. Това обявиха от Социалното министерство.

“Ако безработният не приеме работа по националните схеми, ще се прилагат рестриктивни мерки”, обобщи заместник-социалният министър Росица Димитрова.

От тази есен безработните, които са на социални помощи, ще могат да бъдат наемани и от граждани, които се нуждаят от помощ в дома си.  Ако например откажат – да нарежат и наредят дървата на възрастен човек, ще загубят правото на социални помощи.

loading...
 1. То пък много трудно да накажеш човек изпаднал до там че да разчита на помощи. Трудното и необходимо е да създадеш работни места с достояна работна запблата. Сега ще ги накарате да работят за мизерни заплати- това ли е целта?

  1. Работа има стига да ти се работи,но за да избираш трябва да имаш и необходимите умения и навици, кой работодател ще рискува да повери оборудване и техника за хиляди левове на човек който ги няма, а такива са болшинството,работата на шопа може да копам ама може и да не копам.

  2. А оня хотелиер дето е поверил оборудването и авторитета си на циганките? как ще коментираш ?

 2. това важи ли за циганите , или само за българите . Май циганите неса регистрирани като безработни , а само като социално слаби . Тояа ще е удар по българите

  1. За да взимат социални помощи, трябва да са регистрирани като безработни! И отработват по 14 дни в чистотата за 47лв. ако нямат деца и 80лв. ако имат деца! Вие ще започнете ли в чистотата ако сте безработна и взимате помощи?

  2. на борсата съм , с 38 години стаж и взимам по 7 лева на ден . Кой циганин би се съгласил с 7 лева на ден дори и да не работи .

 3. ;Крайно време беше……вашият девиз нали е ….който не работи , не трябва да яде………

 4. Спокойно! Работа има за циганите. Метачите вече са повече от безработните!

  1. В яслата, в която ходеше дъщеря ми, пътечка с дължина 2-3 метра я метяха 10 циганки…

  2. Така е! Подпират метлите от 8 до 14 зер преджасват от работа. Ама има ли друг начин да им раздавт пари за нищо?

 5. Това трябваше да се почне отдавна- отдавнаааа

 6. А какви мерки ще предприеме срещу работодатели , които съкращават дългогодишни работници в Общинска фирма пред пенсия , за да назначат на тяхно място приятелки на приятели?

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme