БСП отговори с аргументи на премиера Бойко Борисов

Boiko Borisov

Искаме да коментираме ефективността на проектите. Това е основното обвинение към проекта “Цанков камък”, в който бяхме намесени“, заяви днес заместник-председателят на Националния съвет на БСП Деница Златева.

Тя коментира думите на премиера Борисов, който на заседанието на Министерски съвет вчера казва следното: “Нашето даване на “Цанков камък” на прокуратурата сега е, защото не работи. Това е все едно да си направил завод за битови отпадъци и той да не работи. Естествено, че ще търсят виновника за загубите. Поради това сме дали сега “Цанков камък” на прокурор“.

Svilenski BSP

Не работим с фалшиви новини. Нека всеки, който излезе да ни опровергава, да декларира същото. Да коментираме ефективността на завода за преработка на боклук. Заводът,  който е голямата гордост на Борисов, трябваше да постигне конкретни резултати.

След преработването на отпадъците  – само под 10% от тях трябваше да отиват на депо. Фактите сочат обаче, че две години след откриването си – заводът не може да достигне тези проценти“, заяви депутатът от левицата Георги Свиленски. Той е категоричен, че този голям проект – за над 350 милиона лева, в момента не работи ефективно.

zavod bokluk Sofia

За да се доближи до желаната ефективност, Столична община е принудена да въведе “сепарираща лента”. Около нея работят 50 души, които ръчно разделят боклука“, съобщи Свиленски.

Голямата гордост и ефективност на Борисов е сведена до това – едни наши съграждани да разделят ръчно боклука, след като той вече е излязъл от завода“, подчерта народният представител.

Свиленски даде и друг пример – качеството на ремонтите в София. Той припомни, че през 2007-а година първият ремонт, който е направил тогавашният кмет Борисов, е този на кръстовището на “Орлов мост”.

Свиленски каза, че на 12.08.2007 този ремонт завършва. 700 000 лева са платени за кръстовището на “Орлов мост”, а 1 200 000 лева за ремонт на отсечката от него до “Ропотамо”.

Депутатът отбелязма, че само 10 дни след това “Цариградско шосе” става “Цариградско море“, а “Орлов мост” е нагънат на коловози.

Г-н Борисов няколко дни след това твърдеше, че фирмата, която е извършила ремонта, поема гаранцията от 5 години“, припомни Свиленски.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme