Български политици дължат милиони. Медиен бос в региона на Стара Загора има да връща “само” 410 хиляди лева

pari leva

Български политици са взели огромни заеми от банки, физически и юридически лица. Повечето задължения са под формата на потребителски и ипотечни кредити и участие в лизингови схеми, пише frognews.bg.

Сред първенците в това отношение е бившият заместник-министър на отбраната Десислава Йосифова. Тя е назначена от служебното правителство на Георги Близнашки, но е близка и на земеделеца Николай Ненчев, който се подвизаваше като министър на отбраната. Йосифова има дългове в размер на над половин милион лева, пише “Банкер”.

rsz_cvetan_cvetanov_sapruga_kumica

Заеми за близо 700 хиляди лева има и Ваня Колева, която беше заместник-министър на спорта. Тя ползва кредитна линия на стойност 665 000 лева, по която е учредена ипотека. Колева се прочу покрай близостта си със “строителя” на ГЕРБ Цветан Цветанов, който заедно със съпругата си Десислава кумува на сватбата й. Нейният шеф – “спортният” министър Красен Кралев, пък е взел 463 609 лева под формата на кредити

Освен това в декларацията си Кралев е отбелязал, че притежава редица имоти и земи. Tой има къща с двор от 816 ĸв. м в столичния ĸвартал “Дpaгaлeвци”, която била заĸyпeнa за 528 979 лева. На влог държи над четвърт милион. Πpитeжaвa и акции в три ĸoмпaнии.

Депутатите от 44-ото Народно събрание са навъртели кредити за близо 100 милиона лева.

Сто и десет депутати са декларирали задължения над 5000 лева. Част от тях не са уточнили конкретния кредитор, а само вида му.

Boris Karchev GERB

Депутатът от ГЕРБ  Борис Кърчев от ГЕРБ дължи на финансовите институции около 410 хиляди лева. По-голямата част от тях са под формата на инвестиционен кредит. Кърчев има и 12 декларирани имота. През 1996 година той започва изграждането на кабелна телевизия в Симеоновград, а през 2002-а и в Раднево, и в Казанлък. През 2006-а се захваща и с по-мащабен проект. Тогава създава “ТВ Тракия Казанлък”. От 2009 година започва изграждането на кабелна телевизия и в Стара Загора, за което може би е ползвал банково финансиране, коментира frognews.bg.

rsz_mareshki_luxozna_kola

“Новият политик” Марешки е с най-големи задължения сред тях. Заместник-председателят на парламента и неговата съпруга обслужват 48 различни кредита. Светлана е титуляр на  по-голямата част от тях и е съдлъжник по останалата. 22 от задълженият са към банки, а останалите – към различни физически и юридически лица. Те не са посочени конкретно.

Полина Христова от “Воля” има дългове към финансовите институции в размер на малко под 300 хиляди лева, а Нели Петрова от ГЕРБ е с 284 хиляди лева. Огромни суми са взели и още две дами от партията на Марешки – Боряна Георгиева и Гергана Стефанова, която е председател на парламентарната група на “Воля”.

Съпартиецът му Дилян Димитров, който беше начело на листата на ГЕРБ в Монтана, пък има дългове за 367 хиляди лева.

Опозицията също има свои представители в класацията. Става дума за Иван Иванов от БСП и Джейхан Ибрямов от ДПС. Двамата са взели заеми за по около 300 хиляди лева.

Georgi Gergov

Не може да бъде пропуснат и Георги Гергов, който беше принуден да подаде оставка от ръководството на БСП поради скандал. Той дължи близо 10 милиона лева, които взел от физически и юридически лица. Негови фирми обаче са щедро кредитирани от държавната Българска банка за развитие (ББР) с 31.8 милиона евро от нашите пари.

frognews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. Да ги върнат тези пари и ще се оправи положението !

  2. Ми да с тез мизерни заплати кадето получават са живи за оплакване.Мамицата им негодна

  3. Това е схема….преди и митничарите я ползваха,в доста по малки мащаби разбира се…
    трупаш незаконно богатство не отговарящо на доходите ти и за да няма въпроси от къде тази кола,от къде тази къща…..теглиш заем,колкото да ти се води за пред държавата!!!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme