Откриват германски завод за автомобилни части, планират да назначат 2400 души

rsz_zavod_germanski_avtochasti

Германски завод за автомобилни части на фирмата “Костал” беше открит официално в Пазарджик.

Новооткритото предприятие е изградено в индустриалната зона на града, на площ от 60 декара. Германският концерн твърди, че е инвестирал над 30 милиона евро само в сградите на предприятието. Построени са 2 цеха, със застроена площ 10 000 квадратни метра. Очаква се да бъдат построени още 2 големи цеха, с обща площ 15 000 квадратни метра.

В предприятието в Пазарджик вече са назначени 250 души. Планира се до края на 2018 година броят на работниците и служителите да достигне до 1200, а през следващите 3 години – до 2 400.

Новият завод е изграден на мястото на бившия ЗММ “Металик”. В него се произвеждат подкормилни кутии за “Ауди”. В бъдеще ще бъдат изработвани компоненти за всички водещи автомобилни марки в Европа.

“Костал” започва да развива дейност в България през 2011 година в Смолян. През септември 2016-а германската компания за производство на автомобилни елементи разширява дейността си. Тя започва сътрудничество с няколко големи български фирми. Взето е решение да инвестира в Пазарджик под името “Костал България Аутомотив” ЕООД.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
 1. И ще дават заплати като в Смолян!!! Това не е инвестиция а РОБСТВО!!!

 2. Немски завод,български заплати. Икономически гнет. Моите уважения към инвеститорите, но нека да плащат минималната заплата, която е в Германия. Надали?

  1. Ако ще дават такива заплати,няма да открият завода тук,а в Германия.

 3. СЪС 300 лв. заплата.

 4. Вие какви заплати искате ? ……като на компютърни специалисти ли ?……..

  1. Заповядайте в завода, сигурен съм,че ще си промените мнеието,работата е много отговорна,с много изисквания,също така доста от позициите изискват работа с компютър и софтуеър който в България си позволяват да използват 4-5 компании.

 5. за това ще ходят в чужбица.

 6. Дали ще намерят кой да им работи за 300 лева

 7. Просто капитализъм.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme