Жельо Бойчев от БСП коментира корупцията в България и олигарха Георги Гергов

Gelio Boichev bTV

Народният представител от “БСП за България” и член на Националния съвет на БСП Жельо Бойчев коментира пред bTV плановете за създаване на нова служба за борба с корупцията.

“Това ще бъде основната тема в БСП през септември. Искаме да предложим такъв орган, който да олицетворява разделението и баланса на властите. Защото предложението на ГЕРБ – председателят на този антикорупционен орган да бъде назначен от Министерския съвет, за нас е абсолютно неприемливо. Корупция се генерира там, където се разпределя финансов ресурс, където се провеждат обществени поръчки – това е изпълнителната власт. Не може да очаквате изпълнителната власт да разследва сама себе си. Поради това съвсем нормално е такъв орган да бъде максимално отдалечен от нея. Президентската институция е тази, която се избира пряко от българските граждани”, каза Бойчев.

Ninova Buzludga 2017

Така той напомни за предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова. В реч на събора на Левицата на Бузлуджа тя призова да бъде създаден единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. Той трябва да бъде формиран от служители на ДАНС, смята Нинова. Тя предлага директорът на този орган да бъде определен от президента Румен Радев, а екипът да бъде избран от парламента с мнозинство от две трети.

“Когато цялото правителство е скандал след скандал, злоупотреба след злоупотреба, когато има отстъпление от всичките им обещания… вотът на недоверие е неизбежен!”, каза още Бойчев пред bTV.

По отношение на нападките срещу Корнелия Нинова, които олигархът Георги Гергов отправи в интервю през миналата седмица, народният представител заяви: “Няма да се занимавам с Георги Гергов, такъв разговор в БСП няма!”.

Подобни публикации


loading...
  1. Водещото крокодилче се опита да провокира, но не и се получи!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme