Андрей Райчев: Срещу ГЕРБ има масово недоволство, но няма съпротива

GERB deputat sudguk

“Времето, когато имиджът на ГЕРБ зависеше само от рейтинга на Бойко Борисов отмина. Нещата се промениха. Не е като преди – падне Борисов, пада и партията. Тя стана огромно и повсеместно явление и поради това случки като “Суджук гейт” ще оказват все по-голямо влияние”. Това заяви пред “Нова телевизия” социологът Андрей Райчев.

Andei Raichev

Според него корупцията в момента е свързана с рушветите около получаването на държавните поръчки.

“Държавата е най-големият купувач. Ако всички обществени поръчки в страната са 100, то 40 се падат на държавата”, каза той.

“Има нетърпимост в обществото, ГЕРБ е затиснала здраво хората по места. Управляващите трябва да започнат да се чистят”, смята Райчев.

“Срещу ГЕРБ има масово недоволство, но няма съпротива. Ще се появи съпротива, а от ГЕРБ не издържат на никаква съпротива”, твърди социологът.

Той беше поканен да коментира предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова. На събора на Левицата под връх Бузлуджа тя призова да бъде създаден единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. Той трябва да бъде формиран от служители на ДАНС, смята Нинова. Тя предлага директорът на този орган да бъде определен от президента Румен Радев, а екипът да бъде избран от парламента с мнозинство от две трети.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. Е, от кой да е съпротивата? От циганите, които са толерирани от тях? От мутрите,които ги възпроизведоха? От държавната и общинска администрация, която ги представлява?

  2. ЗАЩОТО ИМА УНИЩОЖЕЛНО ОТМЪЩЕНИЕ…..СМЕЕ ЛИ НЯКОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕ….

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme