Социологическа агенция: Хората в България имат най-голямо доверие на…

sofia

След изтощителната поредица от избори през последните четири години – разочарованието от дейността на институциите и партиите взема връх. Изводът се потвърждава от спада на доверието на българите в основните институции, както и от отлива на избиратели от политическите партии.

Това показва проучване на социологическа агенция АФИС, проведено в периода 21-25 юли 2017 година. Интервюирани са лично 1050 пълнолетни български граждани в населените места в цялата страна. Изводите са представителни за мнението на гражданите с избирателни права.

prezident Radev

Резултатите от проучването показват, че българските граждани имат най-голямо доверие на президентската институция у нас. Президентът Румен Радев се ползва с подкрепата на хората, въпреки че управляващите водят публична кампания срещу него, отбелязват авторите на изследването.

rsz_31

Третото правителство на Бойко Борисов се крепи най-вече на баналността, твърдят от АФИС. Поведението на управляващата партия не среща одобрение, но е добре познато. Опозицията не е достатъчно мощна и безусловно приемлива, за да наложи обществен натиск за промяна, смятат от агенцията. Дори и корупционните и другите скандали около властта не правят това впечатление, които биха направили в близкото минало.

БСП запазва предишното си влияние, но кризата при останалите политически сили увеличава доверието към социалистите, коментират анализаторите на АФИС. Те твърдят, че с най-ниска обществена подкрепа се ползват съдебната власт и Народното събрание.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme