Мартин Шулц със страшно предупреждение: Европа я чака нова бежанска криза

мартин шулц

Европа е застрашена от повторение на миграционната криза от 2015 година. Това предупреждава лидерът на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Мартин Шулц в интервю за неделното издание на в. Bild. Ако сега не действаме, рискуваме тогавашната ситуация да се повтори, подчертава Шулц, определяйки като “крайно опасно” увеличаването на потока бежанци, които пристигат в Европа през Средиземно море.

Този, който печели време и се опитва да игнорира темата до изборите за Бундестаг (на 24 септември), проявява цинизъм, отбелязва Шулц, който е основен опонент на канцлера Ангела Меркел в предстоящия вот. Председателят на ГСДП планира да посети Италия на 27 юли и да обсъди с премиера Паоло Джентилони проблемите с миграцията.

Според германския политик и бивш председател на Европарламента, Европейската комисия би могла да предостави допълнителна финансова подкрепа на страните, които приемат мигранти от Италия. Същевременно той изключи участие на Германия в тези усилия.

Подобни публикации


loading...
  1. Бежанска криза? Защото всички в ЕС сте педали освен Виктор Орбан! Това е държавник!

  2. Ами бежанската криза няма да се повтори ако се затвори Средиземно море както предложи Австрийския Министър Себастиян Курц,тогаваще спре вълната от тях ,а сега е разграден двор,да патрулират кораби и да ги връщат,не да ги докарват насам,като ги намерят,не да се правят на самаряни,Меркел няма ли кой да и сложи юзда и на нея?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme