Държавният глава Румен Радев отправи остри критики към правителството на премиера Бойко Борисов

Radev forum

Държавният глава Румен Радев отправи остри критики към правителството на премиера Бойко Борисов относно проектите за превъоръжаване на Българската армия и в частност за закупуването на нови бойни самолети.

Президентът Радев заяви, че “хаосът е пълен”. Той каза, че няма нужда да свиква нов Консултативен съвет по национална сигурност – конкретно по темата “Сигурност”, защото решенията, които са били взети, не се изпълняват.

Радев отсече, че “всеки ден има нещо ново”.

“Така не се работи институционално. Трябва да се научим да уважаваме собствените си решения. Има решение на българското правителство, макар взето миналата година. Има решение на българския парламент. Изведнъж те отиват в коша. Как да има доверие на хората в институциите” попита риторично Радев.

След като в петък премиерът Бойко Борисов декларира, че желае да преговаряме с всички компании за нови бойни самолети, днес президентът Румен Радев разясни, че това показва желание на правителството да протака.

prezident Radev pilotira iztrebitel

“Наистина аз виждам желание не да се реализират проетки, а да се протакат. Особено с това последно решение ние се връщаме обратно в 2011 година, когато тепърва започна процесът по избор”, посочи Радев.

“Лично като човек, участвал в тези процеси, през цялото време съм се опитвал да придобием нови самолети – мощни, съвременни. Най-добре – разбира се F-18, ако ме питате мен, най-добре Eurofighter нов, най-добре F-16 нов. Прекрасни самолети, но винаги сме “катастрофирали” в опитите си поради цената, която надхвърля значително определената финансова рамка”, обясни президентът.

“Тези самолети струват пари. Те надхвърлят чувствително финансовата рамка, която ни е определена от парламента”, заяви държавният глава. Той подчерта, че ако се вземе решение тези пари да бъдат намерени, той няма нищо против, но и на обществото някой трябва да обясни, че те трябва да бъдат дадени”, категоричен е държавният глава.

loading...
 1. не са решителни смели като корнелия факлата, я съвременен тероризъм, цял автокран запалила, фашистите бсп

  1. ЩО ЗА ГЛУПОСТ Е ТОВА ЗА ЗАПАЛЕНИЯТ КРАН

  2. кальо мерзанов Ами освен глупост…друго очаквате ли? От едни запалили партийния дом?

 2. Вие да не светихте на Нинова, че сте толкова сигурни кой го е запалил?

  1. Генерал,главнокомандващ ВВС и армията,тъпчо!

 3. Бръстата Маро ! Фатмак и критики !

  1. Това, че мразиш, е твой проблем,но Радев е свестен и ГЕНЕРАЛ,умнико! 🙂

  2. Dafina Rashkova генерал на три самолета, на единия от тях беше шофьор ! А аз не мразя, а просто не го харесвам !

  3. А дори и да е свестен, с лоши хора се е хванал !

 4. ОТ ГЛУПАЦИ НИЩО НЕ СЕ ОЧАКВА, ВСИЧКО ПРАВЯТ НАРОЧНО, ЗАЛАГАТ ДОРИ И СИГУРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА,

 5. Някак си го измисли и ги махни!

 6. Така и трябва – да има коректив!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme