Социологът Юрий Асланов с коментар по поредните разкрития за фалита на Корпоративна търговска банка

ktb-vlozgiteli-izmameni

„Втората стенограма не показва нищо по различно от първата. Тотална обърканост на държавното ръководство, абсолютна неяснота по въпроса за ориентацията в кризата, която се е разразила по повод на Корпоративна търговска банка (КТБ)“. Това заяви пред „Фокус“ социологът Юрий Асланов по повод разсекретяването на документа от срещата за КТБ при бившия президент Росен Плевнелиев през лятото на 2014-а година.

Aslanov sociolog

„Единственото, което участниците в тогавашния Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) в различна степен се мъчат да решат, е да извлекат някаква собствена изгода, за да заемат по-добри позиции в очертаващата се развръзка на политическата криза“, посочи Асланов. Той коментира, че това личи най-вече от изказванията на Бойко Борисов, който използва ситуацията, за да извлече политически дивиденти и да предизвика много бързо предсрочни избори.

Социологът припомни, че при кризата около КТБ пострадаха много хора и това се превърна в обществен проблем.

„Всички хора плащаме за тази криза, за да могат шепа виновници, за да се облагодетелстват от нея. Тези пари не са изчезнали, те са някъде и са присвоени от някаква група. Тази тайна не излиза на бял свят от тези стенограми“, коментира Асланов.

Той отбеляза, че решението на президента Румен Радев да не взима отношение към казуса с КТБ е правилно, защото когато кризата се е разразявала, той не е бил държавен глава.

„Той изпълнява едно обществено заявено желание – да се покаже истината по този въпрос и наистина го направи“, коментира социологът.

 

  1. нинова подпалвачката, бсп терористи, как горяха мандри, така сега палят автокранове

  2. ИСТИНАТА Я ЗНАЕМ. ИЗТЕГЛИХА ОГРОМНИ ЗАЕМИ ДОГАН, УПРАВЛЯВАЩИ, СЪДЕБНИ ВЕЛИЧИЯ, ЦВЕТАНОВ СЕ ОПЪНА И ТЕ ГО КАТУРНАХА И ОСТАВИХА НИЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ ЕКСТРИТЕ. НИЕ НЕ СМЕ САМО ЛУДИ В ТАЗА ТЕРИТОРИЯ БЯХА ТОЛКОВА СМЕШНИ НАЧЕЛО С БОКО И СЪДЕБНИТЕ КРАДЦИ, ДОКАТО ОБЯВАТ, ЧЕ…ФАЛИРАТ БАНКАТА – УМИШЛЕНО№

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme