Вандали оскверниха паметника на Съветската армия

pametnik savetskata armia oskvernen

Вандали оскверниха Паметника на съветската армия в София, който осъмна с надписи в червено.

Върху гравирания текст “На съветската армия освободителка от признателния български народ” – неизвестните лица са написали с червена боя: “БКП са терористи”.

Паметникът на съветската армия е монумент, който е разположен в Княжеската градина, в центъра на София. Той е посветен на съветската Червена армия.

Създаден е през 1954 година, десет години след 9 септември 1944-а. Днес паметникът е предмет на разгорещени спорове относно неговото значение, предназначение и бъдеще.

От руското посолство в България осъдиха вандалската проява. Те са подготвили протестна нота, която ще бъде предадена на българското външно министерство, пише изданието “Руски дневник”.

 

Подобни публикации


loading...
 1. лъжи измами на червени провокатори

 2. никой не сме да оцапа тая светиня на братски ссср пиян народ, че не са дали тук жертви го знаем, че ще му дойде утре време се разруши, го знаемзащо да се морим сега за дрън дрън, лъжи и провокации или сме народ Българи, Или българи и червни говеда, което не вярвам да сте, ако сами не се докажете с тъпотия

  1. Недоучен примат,позаинтересувай се колко такива паметници и мемориали има в Европа и как съхраняват историята си културните народи!

  2. Да бе,да.На някой само червени провокатори са му в главите.Толкова ли сте тъпи и не виждате,че 27 години ви лъжат с това.

  3. лъжа фалш , унийства на Българи от 1944г до сега, дори гадни бкп научиха по лагери и затвори циганин да посяга на Българин, сега семената нажтаз дейност се вижда, изнасилени баби, посягане, биене, ограбване на българи от цигани, това направи бкп за бг народ😈😈😈

 3. Къде е полицията която само иска пари?

 4. Пак ли? Публикувайте къде в Европа има такива паметници и как цивилизованите народи ги съхранявт! Все повече примати се формират у нас! 🙁 И то безнаказано!

 5. Един от задържаните заради нападението в Асеновград, е ходжа Стефан Димитров, познат в ромската махала като Тефик.
  Той е приближен на имама от Пазарджик Ахмед Муса, и преди години беше задържан заедно с него за проповядване на радикален ислям. Димитров беше обвинен, че по време на религиозно шествие е носел знамена с логото на „Ислямска държава”.
  Делото още не е приключило, а ходжата бил пуснат под гаранция. Съпругата му Анка твърди, че участвал в сблъсъците в понеделник, за да помогне на племенника си, който бил нападнат.

 6. Самоинициатива или поръчково?

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme