Народен представител от региона на Стара Загора с важен коментар за оставката на шефа на Здравната каса

nzok-zdravna-kasa

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Глинка Комитов може да е бил “подсетен и поканен” да си тръгне от поста. Това смятат в ръководството на БСП.

rsz_stoinev_bsp

“Най-вероятно, но още по-подозрителното е, че по информацията, която получих, той не е отишъл лично да си входира оставката”. Това коментира заместник-председателят на парламентарна група “БСП лява България” Драгомир Стойнев, който е народен представител от региона на Стара Загора.

Социалистите настояват управителят на Здравната каса да бъде изслушан в пленарната зала заради подадената оставка. Аргументът е, че именно парламентът го е избрал и той трябва да обясни пак пред депутатите мотивите си.

Komitov bivsh direktor na Zdravnata kasa

“Искаме Глинка Комитов да дойде, да обясни имало ли е натиск върху него, как е работил досега, защото в крайна сметка здравеопазването е доста чувствителна сфера… Считам, че е и възпитано, и нормално той да бъде тук. В крайна сметка е назначен от българския парламент и е хубаво наистина да чуем неговото обяснение”, коментира Стойнев.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme