Активистът на ГЕРБ сега сам “се оттегля” като директор на НДК. По-рано обяви, че е отказал да подписва обществени поръчки “под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона”

Borisov Borshosh Bachvarova

Изпълнителният директор на Националния дворец на културата (НДК) Мирослав Боршош обяви, че се оттегля от поста си.

В свое изявление той пише, че има „безпрецедентна атака“ и „саботираща акция“ срещу най-голямата културна институция в страната и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

“Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България”, пише Боршош.

“Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата”.

Преди дни той беше уволнен от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова. Тогава Боршош, който е много близък до управляващите от ГЕРБ, написа във Facebook: “Категорично отказвам да подписвам нови обществени поръчки – свързани с подготовката на НДК за Председателството, под натиск и в условия, които не отговарят на правилата и закона”.

След по-малко от 24 часа настъпи неочакван обрат. Премиерът Бойко Борисов не само възстанови Боршош на поста, но и отне от Павлова ръководството на НДК и го върна на Министерството на културата.

ndk

Сега изведнъж активистът на ГЕРБ “се оттегля” от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата, “докато текат наложените проверки”.

Какво означава това? Най-вероятно – поради широкия обществен отзвук на скандала в управляващата партия, лидерът Борисов е “предложил” на Боршош “да се оттегли” и той с “радост е приел”. Дали това означава, че лобито на Лиляна Павлова е надделяло, само времето ще покаже.

 

Подобни публикации


loading...
  1. Тея от герб са ебати и идиотите

  2. Нещо и те май не знаят какво правят, а за съжаление управляват държавата ни… колко ли се смеят чужденците…

  3. Бойко му даде наставления

    1. И хляба,и ножа е в тях… 🙁 Адаша ще си разиграва кончето докато му омръзне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme